VIDEO Explozie de bucurie la sediul PNL Suceava, după anunțarea victoriei președintelui Klaus Iohannis: „Astăzi a câștigat România și a câștigat pentru că a votat România întreagă, România mare”

În această seară, la sediul PNL Suceava a avut loc o „explozie”, dar de bucurie, în urma victoriei obținute de Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale. PNL-iștii suceveni s-au arătat extrem de mulțumiți de scorul obținut de candidatul liberal, care va fi pentru încă un mandat președintele României.

Printre cei care au ținut să aibă un mic discurs s-au numărat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava și deputatul PNL Ioan Balan.

Edilul Sucevei, Ion Lungu, a fost cel mai vocal PNL-ist probabil și pentru că este pentru prima dată când sărbătorește victoria lui Klaus Iohannis. La precedentele alegeri, Lungu l-a susținut pe contracandidatul liberal, respectiv pe Victor Ponta, care a fost învins de Iohannis.

„Sunt foarte bucuros pentru această victorie binemeritată pentru președintele Klaus Iohannis. Este o victorie pentru România. Ce e mai frumos pentru un om politic decât să vorbești de patru ori câte ceva despre învingător, despre echipa din care și tu faci parte. Astăzi a câștigat România și a câștigat pentru că a votat România întreagă, România mare. Marele secret, sau marea particularitate este că astăzi am văzut că au votat românii de pretutindeni în proporție covârșitoare. Nu numai cei de-acasă, ci și cei din diaspora. Aș spune că a doua capitală a României a fost astăzi diaspora pentru că dacă ne uităm la numărul de voturi este semnificativ egal al diasporei cu al Bucureștiului. A fost o revoluție a diasporei, a fost o revoluție a Moldovei, a zonei mai sărace, cu un PIB mai scăzut, a acelor oameni care vor să se întoarcă acasă și se se simtă bine aici, să aibă locuri de muncă aici. Sunt semnale pe care noi, politicienii, trebuie să le luăm foarte serios în seamă”, a declarat Gheorghe Flutur.

„E o bucurie fantastică astăzi, aici la PNL, unde pentru prima dată partidul nostru a obținut un scor extraordinar de mare prin candidatul Klaus Iohannis la președinția României. De la noi populația are așteptări destul de mari, cel puțin la Suceava nu prea mai avem ce să spunem. Avem președinte, avem Guvern, avem președinte de Consiliu Județean, avem primar, deci nu prea mai avem ce face. Așa că de mâine, domnule președinte, la treabă”, a menționat și deputatul Ioan Balan.

„Eu sunt foarte bucuros că apelul meu făcut la suceveni a prins și mă bucur de faptul că s-au prezentat mai mulți suceveni în turul 2 la urne. Să fim realiști, nu prea mai era miză, se știa că domnul Iohannis câștigă, nu se știa scorul cu care. Ca om pragmatic, știu că greul începe de mâine”, a spus primarul Ion Lungu.

Conform, primelor sondaje, Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale cu un scor de de 64,8%, însă aceste procente reprezintă doar voturile exprimate în țară.

Adauga comentariu