VIDEO Festival de promovare a prelucrării lemnului într-un „gater” al țării. Exercițiu de credibilitate în expunerea iubirii față de pădurile Bucovinei

Deși județul Suceava este în topul defrișărilor ilegale, mai marii ținutului au luat parte la festivalul „Drumul lemnului” desfășurat în municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Acest eveniment are ca scop promovarea datinilor și obiceiurilor în ceea ce privește prelucrarea lemnului bucovinean.

„Această manifestare este o sărbătoare a oamenilor din munții Bucovinei și acești oameni dintotdeuna, dintotdeauna au avut trei puncte de sprijin prin care și-au asigurat traiul de zi cu zi: credința în Dumnezeu, animalele de lângă casă și pădurea. (...) În ceea ce privește pădurea, dintotdeauna pentru oamenii locului a însemnat în mod direct sau indirect și adăpost și sursă de hrană și sursă de lemn. Și este incredibil cum au reușit bucovinenii din această zonă să folosească lemnul, e adevărat cu anumite derapaje într-o anumită perioadă de contemporaneitate, dar sper că le-am depășit”, a spus Mirela Adomnicăi, prefectul județului Suceava.

„Drumul lemnului, ideea acestui proiect <Drumul lemnului> a fost că la Câmpulung este zona forestieră cu tradiția cea mai mare. Câmpulungul a avut și facultate de Silvicultură cândva aici, are Școala Silvică de înaltă ținută. (...) Acest proiect avea menirea și o are să vorbim de la sămânța de brad, de molid, până la lemnul de vioară și de doage pentru butoaie”, a spus Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava. 

În timp ce bogatele păduri bucovinene sunt puse la pâmânt în mod ilegal de lanțuri drujbelor, strigătul codrului este acoperit de declarațiile conducerii județului Suceava care vorbește despre păduri ca și cum ar fi o sursă nesfârșită de lemn.

sursa foto: www.alternativenews.ro

Adauga comentariu