VIDEO FOTO Boxerii suceveni se antrenează în condiții inumane: „Condițiile sunt de pușcărie ca să zic așa”

Sala de antrenament în care boxerii suceveni își desfășoară activitatea este într-o stare deplorabilă. Pereții mai au un pic și cad cu totul, aerul este aproape irespirabil, iar mucecaiul a pus stăpânire pe întreaga încăpere. Chiar și în aceste condiții, boxerii de la CSM Suceava au rezultate extrem de bune.

Anul trecut, boxerii suceveni au obținut șapte titluri naționale, iar recent unul dintre sportivi a devenit vicecampion european la box. În total, în demisolul insalubru de la CSM Suceava se antrenează 15 copii și tineri.

„Am vorbit cu domnul ministru Bogdan Matei, acum șapte luni, mi-a promis că, în maximum două săptămâni, se va rezolva problema, au trecut șapte luni, nu s-a rezolvat nimic. E greu și iarna și vara pentru că nu se schimbă nimic. Vă dați seama că aerul este irespirabil, condițiile sunt de pușcărie ca să zic așa. Vedeți și dumneavoastră cum arată. Și totuși noi ne facem treaba aici, noi continuăm să ne pregătim aici”, a declarat Andu Vornicu, antrenorul boxerilor de la CSM Suceava.

Boxerii suceveni par resemnați cu privire la condițiile în care trebuie să se antreneze, dorința lor de afirmare fiind mult mai puternică decât nepăsarea autorităților.

„M-am obișnuit acum. Mi-a fost greu la început. Asta e. Când vrem să ajungem sus trebuie să muncim în orice condiții”, a spus Cristi Măzăreanu, vicecampion european la juniori.

„Avem noroc de antrenor. Dacă nu era antrenorul, sala e groaznică. Dacă el nu ne susține e nașpa rău de tot”, a precizat și Laurențiu Valentin Ungureanu, campion național la juniori.

Ministerul Tineretului și Sportului dă vina pe conducerea CSM Suceava pentru situația sălii de sport, spunând că reprezentanții clubului nu au solicitat fonduri pentru baza sportivă. Salvarea sălii de box ar putea veni de la Primăria municipiului Suceava, deoarece potrivit măsurilor de descentralizare anunţate de Guvern, aceasta ar urma să ajungă în subordinea municipalității în termen de 60 de zile.

Adauga comentariu