VIDEO FOTO Castelul fictiv al lui Dracula din Munții Călimani: „Am descoperit locația, ruinele Castelului Dracula”

În romanul Dracula al autorului Bram Stoker castelul fictiv al cunoscutului personaj se află undeva în Munții Călimani. Dacre Stoker, strănepotul scriitorului, a condus duminică o expediție în comuna Panaci din județul Suceava, pentru a găsi locul în care înaintașul său și-a imaginat că s-ar afla Castelul Dracula. În zona respectivă a fost montată o plachetă comemorativă, în apropiere de Vârful Izvor din Munții Călimani la o altitudine de 2.303 metri.

„Bram a fost un om foarte precis și-a folosit imaginația, dar și-a luat notițe foarte precise, a citit hărți pe care le-a găsit în biblioteci și a văzut că aici (n.r. - Munții Călimani) trebuie să fie (n.r. - Castelul Dracula, n.r.). Cred că principala atracție a fost localizarea zonei vulcanice și superstițiile pe care le avea”, a declarat Dacre Stoker.

Liviu Bazarcă, cunoscut sub numele de „Răzeșul”, își dorește ca pe viitor, turiștii care doresc să viziteze castelul fictiv al lui Dracula vor fi duși cu caleașca trasă de cai până la zona subalpină a Masivului Călimani, iar de acolo să meargă călare pe cai până în locul în care a fost montată o placheta comemorativă. Liviu Bazarcă a fost gazda evenimentului, conferința de presă având loc la pensiunea „Casa Răzeșului” din comuna Panaci.

„Am luat la colindat Muntele Călimani și după coordonate, după GPS, după toate cele, cu ajutorul rangerilor de la Parcul Național am descoperit locația, ruinele Castelului Dracula”, e explicat Liviu Bazarcă – Răzeșul, unul dintre organizatorii evenimentului.

Reprezentanții Parcului Național Călimani, care au în îngrijire locul în care se află castelul fictiv al lui Dracula, își doresc ca în zonă să existe un turism responsabil care să nu afecteze aria protejată.

„Ne dorim să avem un traseu tematic spre locul în care se presupune a fi fost Castelul lui Dracula. Ne dorim un turism responsabil în zona ariei protejate”, a spus Basarab Bîrlădeanu, directorul Parcului Național Călimani.

Dacre Stoker și ceilalți organizatori ai expediției nu se așteaptă ca turiștii să se înghesuie peste noapte pentru a vizita castelul fictiv al lui Dracula, însă sigur va aduce mai mulți curioși în zona de munte a județului Suceava.

Adauga comentariu