VIDEO FOTO Un inspector de la Primăria Suceava și un moșneag cu șlițul deschis, care se laudă că a dat șpagă în comunism, au pus stăpânire pe o parcare din George Enescu

O parcare de pe strada Lazăr Vicol s-a transformat în ultimele luni într-un fel de câmp de luptă, șoferii ajungând să se bată cel puțin din vorbe pentru locurile de parcare. „Veteranii”, care se cred stăpâni pe plantație, își rezervă locurile de parcare, plasând pe locurile de parcare de la calaburi până la cauciucuri și chiar vase de chiuvetă. Dacă cineva are curajul și îndrăznește să le mute micile monumente se aleg cu un perdaf zdravăn pentru că a deranjat parcarea „privată”.

Este și cazul unui bărbat trecut de prima tinerețe, care ne-a luat la rost pentru că i-am mutat pietrele și am parcat pe un loc pe care acesta se crede stăpân. Moșneguțul, care a uitat să se închidă la șlițul de la pantaloni, ne-a atras atenția de la distanță cu un claxon puternic că se îndreaptă spre casă și nu are unde să parcheze pentru că i-am „furat” locul.

Bărbatul și-a trimis nevasta în casă, a coborât din mașină și ne-a cerut să ne mutăm autoturismul deoarece acolo parchează el. L-am întrebat de unde și până unde este locul lui de parcare și a început să îndruge tot felul de prostii cum că el a construit parcarea, că are autorizații, că are martori, că are o vârstă, că acolo e parcare privată. I-am cerut documentele și i-am promis că mutăm mașina, moment în care a început să se agite ca sifonul.

Moșneguțul a insinuat că nu este ok să parcăm acolo pentru că există o metodă, pe care însă nu poate să ne-o spună, prin care să ne facă să nu mai parcăm pe locul său „privat”. Acesta chiar a făcut un soi de autodenunț spunând că a dat șpagă pe vremea comunismului pentru a amenaja parcarea respectivă, deoarece oamenii din zonă doreau să aibă spațiu verde, ceea ce e și normal.

„Știi că o fost dintre oameni care stau pe aici și parchează și spuneau că noi vrem straturi aici? Eu am dat șpagă, cât de greu mi-o fost? Am dat șpagă la administrator”, ne-a spus senin bărbatul cu un spirit al proprietății extrem de dezvoltat.

Un inspector de la Primăria municipiului Suceava și-a rezervat parcare în buza blocului în care locuiește

Noi i-am sugerat să parcheze pe un loc de parcare, unde erau frumos aranjate un cauciuc și un calabur, însă bărbatul ne-a spus că nu poate, deoarece acolo este locul unui băiat care lucrează la Primărie.

„Chiar mai nou, este băiatul ăsta care are cauciucul, lucrează la Primărie și ne-a spus așa: <<hai să punem bani și hai să acoperim gropile astea de aici>>”, ne-a mai spus scandalagiul, care ținea morțiș să parcheze pe locul pe care îl consideră al lui, proprietate personală.

Băiatul de la Primărie este un anume Ilie – Gabriel B., care lucrează ca inspector în cadrul Primăriei municipiului Suceava. Acesta are și el un comportament asemănător cu cel al vecinului său. O dată, am îndrăznit să-i mutăm cauciucul și să parcăm în locul lui și ne-a luat la întrebări, reproșându-ne că am fost prea curajoși și i-am „furat” locul de parcare. El chiar ne-a oferit un sfat și ne-a zis să nu mai parcăm acolo deoarece oamenii au locurile lor, pe care le respectă, și dacă cineva parchează acolo riscă să-și găsească mașina vandalizată.

Culmea, noi chiar l-am surprins pe Ilie – Gabriel B. când ia cauciucul și calaburul din fața locului de parcare pentru a face loc mașinii sale.

Am luat legătura cu viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, care ne-a spus că așa ceva nu este normal și a îndemnat ca orice persoană ce trece prin astfel de situație să sune la Poliție. În plus, Harșovschi a mai precizat că urmează să fie făcută o curățenie generală prin parcări pentru a fi strânse din parcări toți calaburii, toate pietrele, toate cauciucurile și toate jaloanele folosite de suceveni pentru a-și rezerva locurile de parcare.

Sursa foto: Facebook/ B. Ilie-Gabriel

Adauga comentariu