VIDEO Gara Ițcani, cea mai frumoasă gară din estul României, lăsată în paragină. Austriecii au făcut-o, ei s-o repare

Gara Ițcani, care a fost numită ca fiind cea mai frumoasă gară din estul României, este lăsată la mila sorții nemaifiind funcțională.

Această gară din municipiul Suceava a fost construită de austrieci în anul 1871, iar după aproape 150 de ani de la construcția sa, aceasta arată ca și cum niciodată nu a fost îngrijită.

În anul 2016, gara din cartierul Ițcani a intrat într-un proces de reabilitare, dar după doi ani, lucrările au fost stopate și totul a fost lăsat de izbeliște, ba chiar și noile geamuri au rămas rezemate pe cărămizi.

„Anul trecut s-a lucrat câtva până prin mai – iunie, după care s-au oprit în stadiul pe care îl vedeți dumneavoastră acum. Bani din câte știu sunt. Cred că nu este voință din partea SNCFR-ului sau a celui care finanțează lucrarea pentru că știți, poți să ai bani, dar să nu ai voință. Sunt niște probleme legate de această restaurare complicată a Gării Ițcani”, ne-a spus arhitectul Viorel Blănaru.

Sucevenii cunosc istoria acestei gări și știu faptul că a fost deosebit de importantă în trecut, nu doar pentru Suceava, ci pentru întreaga țară.

Șeful de stație de la CFR Suceava a refuzat să vorbească în fața camerei video, probabil de frica directorului regional CFR Iași, Radu Pipa. Șeful de stație a spus că nu poate da declarație și că mai bine am încerca sa luăm legătura cu conducerea regională de la Iași, eventual cu directorul care ar fi singurul în măsură să ne ofere detalii despre starea Gării Ițcani. 

Directorul regional CFR Iași, Radu Pipa, nu a putut fi contactat deoarece de câteva zile este prins din ședințe în ședințe, neavând timp pentru a răspunde la întrebările privind Gara Ițcani.

 

 

 

Adauga comentariu