VIDEO Județul Suceava a încheiat și anul 2019 pe primul loc în nefericitul top al persoanelor decedate în accidente rutiere

Anul 2019 s-a încheiat cu județul Suceava ocupând primul loc în topul privind numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere.

La începutul lunii decembrie, pentru prima dată în ultimii șase ani, județul Suceava a coborât pe locul doi în topul prinvind persoanele decedate în accidente rutiere. Însă, în mai puțin de o lună, pe drumurile județului Suceava au murit 10 persoane în accidente rutiere, motiv pentru care din nou a încheiat anul pe primul loc în acest nefericit clasament.

„În anul 2019, pentru al treilea an consecutiv, accidentele rutiere au avut un trend descendent, cu toate acestea și în anul 2019 județul Suceava s-a situat pe primul loc la nivel național în ceea ce privește persoanele decedate în accidente rutiere. Astfel, în 2019 au decedat 83 de persoane în accidente rutiere, cu o persoană mai puțin față de anul 2018 când au decedat 84 de persoane. De asemenea, trebuie precizat faptul că în 2019, la nivel județean au avut loc 278 de accidente rutiere, cu șapte mai puține decât în anul precedent și au rezultat 225 de persoane vătămate grav, cu 14 mai puține decât în anul 2018”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, comisarul șef Ionuț Epureanu.

Printre cauzele care au dus la tragedii pe drumurile județului Suceava se enumără: neatenția pietonilor, dar și a șoferilor, neacordarea de prioritate, viteza excesivă și consumul de alcool.

 

 

 

Adauga comentariu