VIDEO Localnicii sechestrați în propriile curți au fost calmați într-un mod românesc. Li s-au construit trepte, dar nu vor mai intra vreodată cu mașina în curte

În urma mediatizării cazului localnicilor de pe strada Mihail Sadoveanu din municipiul reședință de județ Suceava, care au rămas sechestrați în curțile lor după ce drumul din fața gospodăriilor a fost ridicat cu mai bine de un metru pe alocuri, oameniilor li s-au construit trepte de beton pentru a le ușura accesul la stradă.

Acum oamenii nu mai sunt nevoiți să escaladeze zidurile mai mari de un metru pentru a ieși din curțim însă în continuare aceștia nu pot intra cu mașinile în curți. Astfel, unii cetățeni vor trebui să folosească garajele în alte scopuri decât cel normal.

„Toată partea asta, toată ne-a îngropat-o așa și nu putem să venim cu o mașină, nu putem să ne urcăm acolo. Eu am avut aici... Ieșeam în stradă cu mașina, cu ceea”, a spus o localnică. 

„Pentru mașini nu cred, nici nu se mai poate. Dacă rădeau drumul se putea. Aici capacele, căminele astea au fost aproape la 80 (centimetri). La 80 adâncime... Când s-a pus, în loc să se radă... Doar nu s-a pus deloc sort sau ceva, direct a dat a nivelat și direct pe pământul acela au pus”, a spus un localnic.

Conform municipalității, lucrările la această stradă se apropie de finalizare, iar cu excepția unui singur localnic care și-a pus balastru pentru a-și amenaja un loc de parcare în curte, restul vor fi nevoiți să-și lase mașinile în drum, îngreunând traficul rutier.    

„Strada Mihail Sadoveanu se apropie de finalizare, normal până la sfârșitul lunii noiembrie lucrările ar trebui finalizate, mai erau de montat niște borduri și de rezolvat pe partea stângă a străzii canalizarea fluvială. Știu că nu mai sunt probleme cu casele care erau în partea dreaptă a străzii și nu mai aveau, să spunem, acces auto la stradă. S-a rezolvat accesul pietonal prin construirea unor trepte de către cel care se ocupă de lucrare, de către constructor. Chiar mergând în zonă săptămânile trecute am discutat cu oamenii și se pare că totul e în regulă. Eventualele discuții care vor mai fi pe parcurs, tot împreună le vom rezolva, împreună cu proprietarul clădirii și constructorul să le mai facem ceea ce mai e de făcut”, a spus Marian Andronache, viceprimarul Sucevei.

La începutul acestui an, Primăria municipiului Suceava a anunțat că a alocat suma de 30 de milioane de lei pentru modernizarea a zeci de străzi de pământ din oraș.

Adauga comentariu