VIDEO Mii de persoane sunt așteptate la protestul ce va avea loc pe Mestecăniș față de amplasarea unei gropi de gunoi în zonă: „Poţi să salvezi un munte şi o zonă superbă”

Ecologistul Gheorghe Sologiuc a anunţat pe contul său de Facebook că protestul va avea loc pe 15 decembrie 2019, pe Mestecăniş. „Nu vrem gropi de gunoi în vârf de munte”, este mesajul tânărului, care locuieşte în Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, mai exact, la doar câţiva kilometri distanţă de platforma ecologică pentru depozitarea deşeurilor din vârful Mestecănişului.„Poţi să salvezi un munte şi o zonă superbă”, se arată în clip.

Ecologistul a explicat că, după darea în folosinţă a gropii de gunoi, „vom asista la un dezastru ecologic. Va distruge pânza freatică, turismul”. Sursa citată a arătat că levigatul, adică apa murdară care se scurge după depozitarea deşerilor, va ajunge în izvoarele din zonă.

„Izvorul Stânişoara va fi prima apă contaminată în proximitatea deversorului. (...) Este doar o chestiune de timp până când populaţia va fi infectată. Politicienilor nu le pasă de natură, ce te face să crezi că o să le pese de sănătatea ta”, a mai spus Gheorghe Sologiuc.„Facem toate demersurile pentru avizarea protestului. Vrem să atragem atenţia încă o dată asupra dezastrului care va fi atunci când va fi dată în funcţiune groapa de pe Mestecăniş”, a precizat ecologistul.

Groapa de gunoi de pe Mestecăniş este, deocamdată, nefuncţională. Recepţia finală a fost făcută chiar la începutul acestei luni.

 

Comentarii

Schibnschi Mihai

14.12.2019 22:27
http://Este datoria fiecarui ;locuitor din zona sa participae la acest protest  

Adauga comentariu