VIDEO O suceveancă aflată în carantină în Bavaria îndeamnă la calm: „Se recomandă din ce în ce mai mult să rămânem în casă”

Mădălina Hostiuc este o suceveancă care locuiește în Munchen – Germania. Aceasta este absolventă de medicină și își efectuează rezidențiatul la o clinică din Zurich. Ea este în izolare la domiciliu de aproape o săptămână. Suceveanca spune că lumea este din ce în ce mai precaută, nu este panică, dar mulți cred că se va agrava situația și se recomandă din ce în ce mai mult izolarea la domiciliu.

„Eu sunt cam de o săptămână în carantină pentru că am fost cu familia în concediu în Tirolul de Sud (n.r. – Italia) și ne-am întors pe 29 februarie, iar câteva zile mai târziu s-a recomandat oficial ca toți cei care s-au întors din zona aia să stea în casă pe o perioadă de 14 zile. Cred că voi rămâne în casă și după perioada asta de carantină pentru că situația se schimbă destul de rapid, momentan. De exemplu, se închid școlile pe o perioadă de cinci săptămâni, până după vacanța de Paști, s-au anulat toate evenimentele cu mai mult de 100 de participanți. În Bavaria sunt cam 500 de cazuri, actual, și în Munchen 28 înregistrate și lumea e din ce în ce mai precaută. Încă nu este panică, nu am senzația, din ceea ce citesc pe internet, că lumea intră în panică, dar mulți cred că se va agrava situația și se recomandă din ce în ce mai mult să rămânem în casă și așa voi face și eu”, a povestit Mădălina Hostiuc.

Ca măsură de limitare a extinderii pandemiei de coronavirus, Germania și-a închis parțial granițele cu Danemarca, Franța, Luxemburg, Austria și Elveția. Potrivit ministrului de Interne, Horst Seehofer, mai este permisă doar intrarea călătorilor care au un „motiv serios”.

La frontierele germane au fost reintroduse pe termen nelimitat controalele. Circulația mărfurilor și tranzitul navetiștilor care lucrează în Germania sunt în continuare posibile, a spus Seehofer. Germanii care se află în continuare în țările vecine au „desigur dreptul” de a reveni acasă. Și cetățenii străini cu drept de rezidență în Republica Federală au voie să revină în Germania.

Guvernul german le-a cerut cetățenilor să renunțe pe moment la călătoriile în afara țării. În aproape întreaga țară se închid de luni școlile și grădinițele.

Premierul landului Bavaria, Markus Söder, a instituit starea de catastrofă în regiunea din sudul Germaniei. Măsura vizează sporirea competențelor decizionale pentru executivul de land. Urmează noi măsuri de îngrădire a vieții publice, pentru a limita răspândirea virusului. Söder vrea să sprijine economia Bavariei cu 10 miliarde de euro, pentru a suporta mai ușor pierderile generate de pandemia de coronavirus.

Numărul cazurilor de coronavirus la nivel mondial a ajuns la aproape 170.000, peste 6.500 de oameni murind din cauza COVID-19, potrivit ultimei centralizări de pe platforma Arcgis. Potrivit acesteia, peste 77.000 de oameni s-au vindecat după ce au fost infectați cu Sars-Cov-2.

Adauga comentariu