VIDEO Premonițiile lui Iohannis, privind Spitalul Județean Suceava, s-au adeverit după doar jumătate de an: „Sunt convins că veți avea foarte mulți pacienți aici! (...) Veți avea musafiri din multe alte părți”

Astăzi, 1 aprilie 2020, președintele României, Klaus Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației oferite Spitalului Județean de Urgență din Suceava, ca urmare a "gravelor deficiențe în activitate constatate în perioada stării de urgență provocate de pandemia de COVID-19".

Iohannis a dat, Iohannis a luat

Anul trecut, pe 5 aprilie 2019, Spitalul Județean Suceava primise Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler. Cu patru zile înainte de a se împlini un an de la această distincție, președintele României a retras respectivul Ordin.

„Porumbelul” scos pe gură s-a arătat a fi premoniție

Tot anul trecut, mai exact pe data de 16 octombrie 2019, cu aproximativ o lună înainte de alegerile prezidențiale, denumirea spitalului sucevean a ajuns pe buzele președintelui României. Atunci, Klaus Werner Iohannis a venit personal la Suceava pentru inaugurarea noului Ambulatoriu al Spitalui Județean.

În acea perioadă, Spitalul Județean Suceava chiar părea a se îndrepta spre niște vremuri din ce în ce mai bune.

La respectiva inaugurare, președintele României a ținut un discurs în care a strecurat și o urare cel puțin ciudată.

„Este o realizare foarte frumoasă și sunt convins că veți avea foarte mulți pacienți aici! După ce vor vedea și vor auzi oamenii ce realizări aveți aici, în Suceava, fiți convinși că veți avea musafiri din multe alte părți. Vă doresc să-i tratați foarte bine, să aveți numai pacienți mulțumiți! Felicitări”, a spus președintele României, Klaus Werner Iohannis

După nici jumătate de an de la această declarație, se poate observa faptul că președinte țării a prezis că spitalul sucevean va avea foarte mulți pacienți, lucru ce s-a și întâmplat.

Klaus Iohannis a prezis și că „după ce vor vedea și vor auzi oamenii ce realizări aveți aici, în Suceava, fiți convinși că veți avea musafiri din multe alte părți” și s-a adeverit și această prezicere. După ce COVID-19 a pus stăpânire pe spitalul sucevean, în oraș au venit fel și fel de „musafiri”, printre care jurnaliști din toată țara, suceveni bolnavi întorși din diferite țări de pe glob, doctori veniți din alte orașe ale țării, politicieni și nu numai.

Dacă prezicerile președintelui s-au adeverit, dorința acestuia se pare că e departe de a fi îndeplinită, deoarece nu toți pacienții spitalului par a fi mulțumiți de ceea e se petrece acolo. Nu a trecut nici măcar o lună de când a fost confirmat primul pacient cu coronavirus din Spitalul Județean Suceava (pe data de 4 martie a fost primul caz confirmat), și deja au fost anunțați 31 de suceveni morți din cauza virusului chinezesc și peste 640 de suceveni infectați prostește din cauza greșelilor omenești. Dintre sucevenii infectați cu coronavirus, foarte mulți sunt angajați ai spitalului.

După terminarea inaugurării noului Ambulatoriu, președintele țării (Klaus Iohannis), președintele Consiliului Județean Suceava (Gheorghe Flutur), managerul Spitalului de pe atunci (Vasile Rîmbu), primarul Sucevei (Ion Lungu) au pus mâinile pe lopeți și au plantat un copac în fața unității spitalicești. Acum rămâne de văzut dacă președintele Klaus Iohannis va solicita și retragerea pământului pus de el la rădăcinile pomului.


Ce a fost și ce-a ajuns

Nu trebuie uitat și faptul că Spitalul Județean Suceava a fost folosit ca laudă de către Rareș Bogdan, membrul PNL, în campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 2019. Atunci, Rareș Bogdan îi trimitea pe toți la Suceava pentru a vedea ce a făcut Gheorghe Flutur cu bani europeni la Spitalul Județean Suceava.

În timpul campaniei, Rareș Bogdan a strigat în fața mulțimilor „Vreți să vedeți spitale ca în occident? Mergeți la Suceava! Să vedeți ce a făcut Flutur cu bani europeni!”.

În aceste vremuri, probabil niciun politician nu are curajul de a ieși în public și a da drept exemplu pozitiv Spitalul Județean Suceava.

Pentru o claritate mai bună a imaginii puteți vedea lauda adusă spitalului sucevean la minutul 11.08 în filmarea de mai jos.

Adauga comentariu