VIDEO Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost aproape de a se prăbuși cu avionul pe Aeroportul din Iași

Emoţii şi tensiune întinsă la maxim pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Cei care aşteptau cursa de Munchen au văzut că aeronava s-a întors brusc şi a făcut un tur în aer înainte de a ateriza. Călătorilor li s-a spus că manevra a fost făcută din cauza unei maşini uitate pe pistă. În realitate, manevra a fost făcută înainte de aterizare pentru că un senzor anunţa probleme la trenul de aterizare al avionului.  La faţa locului au fost solicitate să intervină mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă Iaşi, Serviciului Judeţean de Ambulanţă, şi poliţiei. Din fericire, aterizarea a fost un succes. Abia când au ajuns la sol pasagerii aeronavei au aflat că au fost la un pas de catastrofă. 

"Cursa de Munchen a ajuns la timp pe Aeroportul din Iaşi. Când trebuia să aterizeze pilotul a făcut un exerciţiu de aterizare astfel încât a scos trenul de aterizare, dar nu a aterizat ci a mai făcut un ocol în aer, după care au aterizat cu bine. Un senzor de la aeronavă le-a arătat că sunt probleme la roata din faţă, la trenul de aterizare.  Pentru că exista posibilitatea ca acel tren de aterizare să nu fie ieşit au fost solicitate să intervină toate forţele din aeroport dar şi cele dinafara aeroportului care sunt în sistemul de situaţii de urgenţă. Sunt anumite proceduri în ceea ce priveşte aterizarea. Aceste proceduri piloţii trebuiau să le respecte, şi le-au respectat, astfel încât să nu se ajungă la un posibil incident", a declarat Cătălin Bulgariu, directorul Aeroportului Internaţional Iaşi.  

La bordul avionului care efectua cursa Munchen spre Iaşi s-a aflat şi Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava. 

"Au spus că era ceva pe pistă. Nu ştiu mai mult de atât. Am primit o poveste şi trebuie să o lămurească. Mi-a spus echipajul că era o maşină pe pistă. Fiică-mea mi-a trimis mesaj printr-o aplicaţie că avionul a făcut o buclă. Când am ajuns la aeroport am întrebat de ce", a spus preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur. 

Mulţi dintre pasagerii aeronavei au crezut că s-au învârtit în aer din cauza unui obstacol aflat pe pistă. 

“Nu ne-a spus nimeni nimic, că în România aşa e. Ca la şcoală, te pun să înveţi, să înveţi, dar nu îţi explică nimeni de ce. Aşa şi acum. Am aterizat în România, lumea s-a ridicat în picioare. Prin surse am aflat că nu s-a deschis roata, sau că nu se deschidea, dar din moment ce am aterizat e clar că s-a deschis”, a spus unul dintre pasagerii aeronavei care a efectuat cursa de la Munchen spre Iaşi.

sursa material: ziarulevenimentul.ro

Adauga comentariu