VIDEO Președintele României se votează și într-o școală dezafectată ce stă să cadă: „Am votat ca să nu stau acasă”

Alegerile din România sunt întotdeauna surprinzătoare mai ales prin prisma secțiilor de votare ce sunt amenajate prin localitățile mai sărace din județ. Dacă la alegerile parlamentare v-am prezentat secții de votare amenajate în prăznicar sau crâșmă, la alegerile prezidențiale vă vom arăta cum locuitorii din Sasca Nouă votează într-o școală dezafectată ce stă să cadă.

Pe listele de vot de la secția de votare numărul 265 amenajată în școala veche din Sasca nouă se numără 184 de persoane, însă la urne abia dacă vor fi undeva la 100 de oameni.

„Sunt trecuți 184 de persoane pe listă, însă vreo 80 sunt plecați în străinătate. Oamenii vin la vot, dar majoritatea se prezintă la sfârșitul slujbei ce are loc la biserică”, ne-a spus unul dintre supraveghetorii din secția de vot.

Școala din Sasca Nouă nu mai este funcțională de zece ani. Elevii din această localitate sunt duși cu microbuzul școlar la școala din Cornu Luncii. Primarul Gheorghe Fron le-ar fi spus localnicilor că dorește să transforme școala într-un cămin, însă de zece ani edificiul a fost lăsat în paragină. Recent, niște muncitorii au transformat școala într-un depozit în care își țin sculele.

În timpul în care am vizitat secția de votare din Sasca Nouă am dat și peste mai mulți votanți pe care i-am întrebat de ce au mers la vot, iar răspunsurile au fost următoarele:

„Ca să nu stau acasă”;
„Ca să schimbăm ceva”.

Alegeri prezidențiale 2019 – programul secțiilor de votare din țară

Procesul de vot la alegerile prezidențiale 2019 începe duminică, 10 noiembrie, la ora 07.00 și se va încheia la ora 21.00.

Votarea în diaspora are loc, însă, pe durata a trei zile. A început vineri, la ora locală 12.00, a continuat sâmbătă și continuă și astăzi, urnele fiind deschise la ora locală 07.00 până la ora locală 21.00. Programul poate însă prelungit, în cazul în care, la ora 21.00, se mai află alegători în sediul secției de votare, precum și la coadă.

Cine sunt candidații la prezidențiale

Lista celor 14 candidați la alegerile prezidențiale 2019 și ordinea pe buletinul de vot duminică:

Klaus Iohannis – Partidul Naţional Liberal;

Theodor Paleologu – Partidul Mişcarea Populară;

Dan Barna – Alianţa USR-PLUS;

Kelemen Hunor – Uniunea Democrată Maghiară din România;

Viorica Dăncilă – Partidul Social Democrat;

Cătălin Ivan – Alternativa pentru Demnitate Naţională;

Ninel Peia – Partidul Neamul Românesc;

Sebastian Popescu – Partidul Noua Românie;

John – Ion Banu – Partidul Naţiunea Română;

Mircea Diaconu – Alianţa UN OM;

Bogdan Stanoevici – independent;

Ramona-Ioana Bruynseels – Partidul Puterii Umaniste;

Viorel Cataramă – Dreapta Liberală;

Alexandru Cumpăşanu – independent.

Adauga comentariu