VIDEO Primăria Suceava a fost amendată cu 14.500 de lei pentru că a amenajat ilegal o parcare destinată celor de la Consiliul Județean Suceava

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava a amendat Primăria municipiului Suceava cu 14.500 de lei pentru „instalare de semnalizare rutieră fără avizul Poliției Rutiere, respectiv instalarea unui indicator rutier și o plăcuță adițională la indicatorul rutier” și pentru „restricționare fără aviz a circulației rutiere” prin amplasarea unei bariere.

În plus, Primăria Suceava trebuie să scoată barierele de la parcarea de pe laterala Palatului Administrativ al Județului Suceava, în maximum 10 zile.

În urmă cu vreo două luni, în jurul Palatului Administrativ din municipiul Suceava au fost montate bariere, pe lângă bolarzii care ar trebui să restricționeze accesul cetățenilor de a circula cu autoturismele pe zona pietonală.

„Pentru că s-a luat decizia ca Ștefan cel Mare, zona din fața Palatului Administrativ să fie pietonal permanent, vom da Consiliului Județean, respectiv Instituției Prefectului, atât zona respectivă, strada Aleea Nucului, cu parcarea respectivă, până în Vasile Bumbac, zona Romart unde ați văzut bariere și partea cealaltă, strada Libertății pentru cei de la Instituția Prefectului vom face o hotărâre de Consiliu Local în această lună pentru ca aceste două instituții să aibă parcări, așa cum am oferit și celor de la Direcția Națională Anticorupție și alte instituții publice, au vizite, au oficiali, să aibă unde parca mașinile pentru că, repet, vom face permanent și definitiv pietonal acea porțiune, așa cum e ea gândită din proiect, din fața Palatului Administrativ”, a spus Lucian Harșovschi, viceprimarul sucevei.

Inițial, s-a încercat această restricționare prin folosirea bolarzilor, care ar trebui să iasă din pământ și să coboare prin folosirea unei telecomenzi. Nefiind folosiți acei bolarzi, cetățenii continuă să parcheze mașinile când merg la localurile din zonă sau la Palatul Administrativ.

„Sunt și bolarzi, bolarzii sunt funcționali atât cât pot fi, dar nu sunt pentru un ciclu închis – deschis așa cum trebuie”, a mai adăugat Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei.

Dacă într-adevăr bolarzii ar mai funcționa, ar dura aproximativ 20 de secunde ca aceștia să se ridice sau să coboare.

 

 

Adauga comentariu