VIDEO Primarul Ion Lungu sare în apărarea lui Vasile Rîmbu și dă vina pe cadrele medicale pentru situația dramatică de la Spitalul Județean Suceava: „Niște erori umane, probabil ale medicilor”

Într-o intervenție telefonică avută la postul de televiziune TVR1, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, acuză cu seninătate cadrele medicale de la Spitalul Județean Suceava că ar fi de vină pentru situația dramatică în care se află unitatea spitalicească.

Atunci când este întrebat dacă nu cumva este și vina lui Vasile Rîmbu, Lungu bate în retragere și spune că nu este procuror să aducă acuzații, uitând că doar cu câteva secunde înainte îi învinuia pe medici de focarul de coronavirus apărut în Spitalul Județean Suceava.

„Nu mă disculp, dar o spun din capul locului, eu nu am niciun fel de implicare în deciziile de la spital. Spitalul nu este în subordinea Primăriei. Este clar că niște erori ale unor persoane, medici de acolo, nu pot exact să stabilescu eu (întrebat de moderator: manager?) Domnule eu nu sunt procuror. Și eu mă întreb ca și dumneavoastră, am spus niște erori umane, probabil ale medicilor care nu au gestionat corespunzător răspândirea acestui coronavirus. Indiferent ce vreți dumneavoastră să spuneți, nu pot stabili eu vinovății. Nu-mi explic cum s-au putut infecta la Suceava 181 de cadre medicale. Au mai fost și în alte spitale, eu știu 20, 15”, a declarat primarul Ion Lungu.

Ulterior, Lungu s-a dezis de Gheorghe Flutur, spunând că el nu face echipă cu președintele Consiliului Județean Suceava, echipa sa fiind sucevenii.

Comentarii

Orhei Elena

02.04.2020 07:35
Domnule primar Ion Lungu, cred cu tărie după acest articol...că dumneavostră sunteți o eroare umană( îmi asum ce spun ). Spuneți cu un tupeu maxim că Sp Județean nu este sub juridicția primăriei...dar dumneavoastră a cui primar sunteți, al Lisabonei?!( pur și simplu ce mi-a venit acuma în minte) . Treziți-vă la realitate și ajutați oamenii orașului în aceste vremuri grele!!! In oraș e o debandadă totală, parcă-i o curte fără stăpăn orasul ăsta. Să vă fie rușine că ne-ați adus în această situație!

și pacient, și ...

07.04.2020 20:37

n-am înțeles nici un moment atitudinea presei și a oamenilor față de Rîmbu. Sunt convins că nu este el vinovat.... Șefei de la epidemiologie ce i-a trebuit să cheme toți medicii în acea luni dimineață. Oare știa ce face?Ce-i drept, nu le am cu politica, dar ca un pacient, din nefericire convins, disciplina și ordinea pe care Rîmbu a instituit-o în spital, renovarea și modernizarea a fost perioada de aur a spitalului. Ce-i drept, ar să le placă medicilor fără el. 2-3 ore la spital și în rest ne vedem la privat (ca până la Rîmbu) și dacă nu le dai șpaga, o atitudine de parcă nu ai fi om....Oricum, Rîmbu ar merita statuie ... orice pacient știe ce zic. Și presa ... cât de nedreaptă e, au făcut alții greșeli mai mari, dar politicienilor le se trece cu vederea.Au fost greșeli, dar haideți să fim totuși oameni!

Adauga comentariu