VIDEO Primarul Lungu visează să umple Suceava cu parcări supraterane: „Demarăm proiectul pentru realizarea parcărilor supraterane în municipiul Suceava”

Municipiul Suceava se va umple de parcări supraterane. Primăria vrea să construiască nu mai puțin de 10 parcări supraterane în toate cartierele din oraș. Inițiativa este una bună deoarece parcările sunt puține la număr în Suceava. Primarul Ion Lungu a anunțat că are pregătiți banii pentru toate studiile necesare în vederea construirii primii parcări supraterane din oraș, care va fi amenjată chiar în spatele Primăriei și se va întinde pe cinci nivele.

„Demarăm proiectul pentru realizarea parcărilor supraterane în municipiul Suceava. Vom face studiul de fezabilitate, studiul geo și studiul topo pentru prima parcare supraterană pe care vreau să o facem în spatele Primăriei. De asemenea, după cum se știe, noi avem prinse încă nouă locații”, a declarat Ion Lungu.

Celelalte nouă parcări supraterane vor fi amplasate în următoarele locuri: Piața Mare, în zona centrală în zona steagurilor, pe strada Meseriașilor în zona sediului PSD, în zona Taylan, în zona parcării Hotel Bucovina, în zona Albina, în zona Mobila și în zona Proiect Bucovina, dar și în zona Protopopiatului din Zamca.

Sucevenii, deși privesc cu ochi buni planul inițiat de primarul Ion Lungu, sunt sceptici cu privire la faptul că vor fi realizate în perioada următoare.

„Îi bun. E bine dacă le face ca să mai fluidizeze circulația, de asta, să nu încurce. O bandă e încurcată de mașinile care stau. E bine, numai să le facă. Aia e principal, dacă le-ar face. Nu să spuie că da și pe urmă nu”, ne-a spus un sucevean.

„Nu știu ce-aș putea să spun, dar nu prea cred că este realizabil pentru că noi nu avem străzi d-apăi parcări. Noi nu avem străzi, trotuare, nu avem ceea ce ne trebuie în școli, nu cred, poate știu, ar fi altele prioritățile acestui oraș. (...) Nu știu, nu cred că este realizabil. Astea sunt promisiuni ca oricare alții care sunt primari și care sunt în funcții”, a precizat o altă suceveancă.

Pentru construirea celor 10 parcări supraterane, Primăria municipiului Suceava estimează că va trebui să scoată din buzunare undeva la 12 milioane de euro.

Adauga comentariu