VIDEO Scandal la Aeroportul „Ștefan cel Mare” după ce cursa Suceava – Roma a fost anulată. 20 de pasageri refuză să părăsească aeroportul: „Aeronava nu are absolut nimic”

Un scandal monstru a izbucnit la Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava a izbucnit un scandal monstru după ce compania WizzAir a anulat cursa Suceava – Roma. Aeronava a lovit două păsări la aterizare, iar pilotul a refuzat să mai decoleze până când echipa tehnică, care trebuia să vină de la Iași, nu își va da ok-ul. Cei 180 de pasageri au fost redirecționați către Otopeni, Cluj și Iași, însă o parte dintre ei au refuzat să părăsească aeroportul din Suceava, fiind extrem de recalcitranți.

„Aeronava trebuia să decoleze la 14.20, dar la aterizare, când a venit, a avut contact cu două păsări. A avut un birdstrike, a rulat la platformă și pilotul a luat decizia de a urma procedura companiei. În cazurile de genul ăsta, conform procedurii se adresează punctului tehnic cel mai apropiat, la noi la cel mai apropiat este la Iași, pentru a veni tehnicul să evalueze și să dea drum la aeronava, deși aceasta nu are absolut nimic, are o mică pată de sânge, unde a avut contact, dar dacă asta e procedura, asta e procedura. Între timp, nu cunosc motivele, au anulat zborul și au luat măsura ca pasagerii să fie redirecționați pe Otopeni, Cluj și Iași, în cursul zilei de astăzi sau mâine sau să le dea banii înapoi, în funcție de opțiunea pe care o alege fiecare pasager. Asta este procedura standard, care se cunoaște încă de atunci când pasagerul își cumpără biletul de la compania WizzAir. O parte dintre pasageri acuză faptul că nu au fost informați cu ce se întâmplă cu ei, în ciuda faptului că colegele de la firma de handling anunță în permanență prin microfoane, dar nu numai, au fost în mijlocul și sunt chiar și acum două colege între pasageri, acuză faptul că nu li se dă apă, în ciuda faptului că li s-a dat și câte un voucher de doi euro pentru apă și ce și-or mai lua ei acolo, conform procedurii, repet, este procedura companiei. La ora actuală, de ce au anulat sau nu trimit o altă aeronavă este strict problema transportatorului aerian, nu pot să vă dau relații pentru că nici nu am, o parte dintre pasageri sunt recalcitranți: <<vrem avion, vrem avion!>>, chipurile un fel de grevă, sunt solidari pe aici. Doi colegi de la poliție sunt acolo între ei și cu doi colegi de la firma de handling. Din păcate, este o situație neplăcută dar doar atât putem face”, a declarat Ioan Măriuța, directorul Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Din păcate, în ultima perioadă au existat mai multe incidente de acest gen, fapt ce a dus la nemulțumirea pasagerilor care au ales să zboare de pe aeroportul sucevean.

Sursa video + foto: Facebook/ Alin Deep

Comentarii

Gelu

03.09.2019 19:42

Sa se uite la filmul Sully sa vadă ce poate face unui avion niște păsări. Sau poate voiau sa aterizeze prinn vreun lan de porumb ca in evenimentul din Rusia

Adauga comentariu