VIDEO Schimbarea Codului Administrativ îi permite viceprimarului Lucian Harșovschi să-și umfle mușchii în fața consilierilor locali PSD: „Vom putea aproba acest proiect de reabilitare a tuturor locurilor de parcare din municipiul Suceava”

Viceprimarul PNL al municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, încearcă de mai bine de doi ani de zile să obțină un vot pozitiv în Consiliul Local Suceava pentru modernizarea a peste 4.000 de locuri de parcare. Proiectul acestuia nu a primit niciodată voturile necesare, deoarece consilierii locali PSD consideră că nu a fost întocmit cum trebuie și că multe dintre locurile de parcare ar fi amplasate pe spații verzi.

Noul Cod Administrativ îi permite însă lui Harșovschi să își poată umfla mușchii și să anunțe că nu are nevoie decât de voturile consilierilor locali PNL pentru ca proiectul său să fie aprobat.

„Știți și dumneavoastră, acum doi ani de zile, mai exact pe 27 iulie, am intrat cu un proiect în Consiliul Local de modernizare a 4.364 de locuri de parcare în municipiul Suceava, tot ce înseamnă municipiul Suceava, indiferent de cartier. Toate aceste locuri pe care sucevenii le-au făcut de-a lungul timpului, locuri de parcare punând balast, pietriș, beton, pavaj, să le reabilităm total așa cum am făcut în alte zone. Din nefericire, timp de doi ani de zile nu am găsit înțelegere în Consiliul Local pentru a obține votul pentru aceste proiect, însemna 2/3 din Consiliul Local și din nefericire, cum spuneam, am stat într-un vot, în votul celor de la PSD. Uitați-vă că astăzi sau, mai bine spus, în această lună vom putea aproba acest proiect de reabilitare a tuturor locurilor de parcare din municipiul Suceava pentru că s-a modificat Codul Administrativ și nu mai e nevoie de 2/3 din Consiliul Local, majoritatea formată în jurul PNL în Consiliul Local va putea va putea vota acest proiect în această lună, la doi ani de zile”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.

La data de 28 februarie 2019, proiectul privind inventarierea de locuri de parcare de reședință a fost respins de Consiliul Local Suceava, pentru a șaptea oară, cu 15 voturi pentru și 8 împotrivă. Proiectul prevede inventarierea tuturor parcelelor de teren pe care sucevenii parchează mașinile, dar care nu au destinația de parcare, putându-se astfel amenaja 4.364 de locuri de parcare.

Astfel, se vor putea amenaja 1.161 locuri de parcare în Obcini, 361 în Zamca, 1.755 în Centru și George Enescu și 1.087 în Burdujeni.

Adauga comentariu