VIDEO Străzile din Suceava arată ca după bombardament: „Aș vrea și eu când ies cu mașina să pot circula”

Municipiul Suceava este un adevărat șantier. Mai multe străzi din oraș urmează să fie reparate ori modernizate. Primăria pare să se fi apucat cam târziu de treabă deoarece mai toate arterele din municipiul reședință de județ arată ca după bombardament. Autoritățile locale au pregătit pentru acest an un buget record de 30 de milioane de lei din care jumătate au ajuns deja în buzunarele constructorilor.

„Aceste lucrări sunt făcute în baza programului de reparații anual. Avem un buget sau aveam un buget la începutul anului de 30 de milioane de lei, din acești bani mai avem acum 15.465.000 de lei. Suntem la jumătatea sumei prin urmare constructorii sunt îndemnați să lucreze pentru că au buget pentru aceste reparații și e important ca sucevenii să beneficieze de străzi reabilitate și modernizate”, a declarat Lucian Harșovschi, viceprimarul municipiului Suceava.

Chiar dacă lucrurile au început ușor – ușor să se miște în ceea ce privește străzile din oraș, sucevenii sunt total nemulțumiți de drumuri și preferă să-și țină mașinile în garaje sau parcări de frică să nu le strice pe șoselele pline de gropi.

„Ce părere pot să am, normal că nu bună. Aș vrea și eu când ies cu mașina să pot circula. Așa o las acolo că o distrug. Când ies în afara orașului și sunt nevoit să ies, ies. Altfel, nu merg prin oraș decât cu autobuzul”, ne-a spus un sucevean.

Noi așteptăm și noi să facă ceva. Am o părere foarte proastă despre conducerea asta, foarte proastă”, a precizat și o femeie.

Reprezentanții Primăriei Suceava dau vina pe constructorii care au câștigat licitația privind repararea și modernizarea străzilor din oraș. Ei susțin că ar trebuie să fie prezenți prin municipiu cel puțin 10 echipe muncitori, însă lucrează abia patru.

Adauga comentariu