VIDEO Suceveanul prins în trafic cu permis emis de comuniști în ’71 a explicat de ce nu și-a schimbat documentele: „Am făcut școală de mecanici și de șoferi și permisul e fără termen”

Un bărbat din comuna Todirești a ajuns să fie cunoscut la nivel național după ce polițiștii l-au prins în trafic la volanul unei mașini, având permis de conducere emis în anul 1971 de către Republica Socialistă România, dar pe care nu l-a mai schimbat până în zilele noastre.

Reporterii Ziar de Suceava l-au găsit pe suceveanul care conduce de aproape jumătate de veac cu permis emis de către comuniști. Ilie Pintilescu, în vârstă de 68 de ani, susține că i se pare nedrept ce i s-a întâmplat deoarece permisul său de conducere nu avea termen de valabilitate și pentru că nu a fost înștiințat oficial că ar trebui să-și schimbe permisul de conducere cu unul nou.

„Nu a avut asta (n.r. – mașina) asigurarea și permisul au zis că e vechi și ITP-ul, care am spus că nu-l fac pentru că aștept alta să-mi vie că-i veche. Permisul îl am din ’71, îi diplomă, eu am făcut școală de  mecanici și de șoferi am făcut și permisul e fără termen. M-am gândit că îmi iau mașina asta nouă și îmi schimb și permisul. Mi-a dat dovadă, mă duc să-l schimb. Mi-au dat amendă 13 milioane (n.r. – 1.300 de lei). Permisul nu știam, de aici mi-au spus să-l schimb, să-l schimb. Eu îl schimb, dar e permis fără termen. Mi-a zis și băiatul ăla, omul ăsta are școală”, ne-a povestit Ilie Pintilescu.

Polițiștii suceveni l-au depistat pe bărbat pe un drum județean din comuna Todirești, în timp ce acesta mergea la farmacie pentru a-i cumpăra medicamente soției sale. Pintilescu susține că în ultima perioadă folosea autoturismul doar pentru a merge în sat să cumpere pâine și medicamente.

Bărbatul în vârstă de 68 de ani nu a avut niciun incident rutier de aceea a aflat abia acum că trebuia să-și schimbe permisul de conducere de ani de zile. El are convingerea că ginerele său i-a vrut rău și a făcut plângere la Poliție pentru a-l lăsa fără permis.

„O patrulă din cadrul Secției de Poliție Dărmănești a oprit pe raza localității Todirești, în județul Suceava, un bărbat în vârstă de 68 de ani, aflat la volanul unui vehicul. La controlul documentelor, acesta a prezentat un permis de conducere emis de autoritățile din Republica Socialistă România în anul 1971, act ce nu-i mai dădea dreptul acestuia să conducă pe drumurile publice”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală în cadrul acestuia urmând a se efectua verificări cu privire la permisul de conducere respectiv.

Adauga comentariu