VIDEO Sucevenii care se tem de coronavirus pot merge la Primăria Suceava pentru dezinfectant și măști de protecție gratuite

În urma haosului făcut pe seama coronavirusului, Ion Lungu aprovizionează Primăria cu măști și dezinfectant.

Primăria Suceava a cumpărat 2.000 de măști de protecție și urmează să mai ajungă de la București încă vreo 2.000 de astfel de bucăți.  O parte din măști, respectiv 1.500 au fost împărțițe în școlile din Suceava, iar restul au rămas în custodia Primăriei municipiului Suceava.

Ion Lungu a anunțat că la intrarea în Primărie va pune măști pentru sucevenii care vor să se protejeze și pe lângă aceste măști, edilul a montat mai multe dispensere cu dezinfectat.

„În cursul zilei de luni, luni seară am avut discuții cu domnul prefect, cu domnii subprefecți, cu Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și am stabilit niște atribuții care vin municipalității. Bineînțeles, noi ne-am pregătit la Primărie, am cumpărat 2.000 de măști de protecție pentru coronavirus, le-am dat în primul rând, 1.500 de măști sunt date la școli, pentru că mi se pare că cel mai important să putem gestiona lucrurile dacă apar probleme la copii, gestionate prin cabinetele medicale. 500 de măști avem la Primărie și am mai comandat 1.500, încă nu au ajuns de la București, trebuie să vină. Așa cum ați observat, la toate etajele de la Primărie, dacă ați observat, sunt puse aceste automate cu dezinfectant, cei care vin în Primărie au această posibilitate să se dezinfecteze. La fel, ne dorim ca la intrarea în Primărie să punem măști de protecție și cei care doresc, care vin în Primărie și consideră că au nevoie să pună o mască să poată folosi această mască. Mai mult decât atât, am stabilit cu domnul prefect și mi-a solicitat, în măsura în care sunt persoane izolate la domiciliu, sunt persoane care au, sigur sau sunt suspecte că ar avea acest coronavirus, Primăria municipiului Suceava să poată să le ducă mâncare și apă. Sigur, conform Ordonanței de Urgență numărul 11, aceste sume se decontează de la buget, de la Ministerul Sănătății, dar într-o situație de forță majoră, am discutat cu domnul prefect și avem posibilitatea să aducem celor care au nevoie la domiciliu apă și mâncare dacă este cazul”, a spus Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Deși farmaciile din Suceava au rămas fără măști și se plâng că nu mai au nici distribuitorii, aceasta ajungând să fie o problemă mondială, se pare că Ion Lungu a găsit de unde să cumpere astfel de accesorii de protecție.

Farmaciile au întâmpinat această problemă de la începutul acestei luni.

sursa video: Facebook/ NewsBucovina.ro

Adauga comentariu