VIDEO Sucevenii și-au făcut curaj și au ieșit din case, odată cu ridicarea carantinei: „Super! M-am săturat. Eram psihic dus. Gata!”

Sucevenii au profitat de faptul că s-a ridicat carantina și au ieșit în număr mai mare din case, deși atmosfera nu poate fi comparată cu cea de dinainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus. Oamenii par a ieși din locuințe pentru a-și rezolva diverse probleme pe care le-au amânat până acum.

Cetățenii au mers prin piețe, numărul clienților fiind mai mare decât cel din zilele trecute. Totuși, precupeții nu se pot lăuda că au avut vânzări enorme.

Mulți suceveni au ieșit la aer sătui de statul în casă. Chiar și așa, aceștia nu au exagerat, distanțarea socială fiind respectată în cea mai mare parte.

„Super! M-am săturat. Eram psihic dus. Gata!”, a spus un sucevean.

„E bine pentru că putem pleca la rude. A fost greu. Nici n-am ieșit la cumpărături pentru că sunt diabetică. Am citit, nu pot să zic că m-a afectat la psihic. Mă tem pentru că cei din jur nu știu cât sunt de sănătoși sau asimptomatici”, a precizat o femeie.

„Ne bucurăm, dar noi trebuie să fim foarte prudenți mai departe, deci lucrul acesta ne avantajează și nu prea. Dacă nu ai grijă mai departe de tine degeaba s-a ridicat (n.r. – carantina). Eu n-am ieșit din casă. N-am ieșit decât așa strictul necesar, la o rețetă sau o plată”, a declarat o altă suceveancă.

„Nu e o mare bucurie, dar omul are probleme, chiar și de sănătate. Eu am fost diagnosticată cu cancer, trebuie să ajung la spital, cum ajung? Stau cu frica în sânge pentru că oamenii-s bolnavi. N-ai cum că dacă nu ai declarație te amendează, îți umblă poliția la portofel. Toți poartă mască, mai puțin mănuși”, a explicat o localnică.

„Putem să ieșim, ne-am săturat să stăm în casă”, a arătat o tânără mămică ieșită cu fetița la plimbare.

„Este foarte bună (n.r. – ridicarea carantinei). Consider că sucevenii au fost foarte disciplinați și văd că sunt și în continuare și nu cred că ar fi fost necesar să ducă în continuare carantinarea. Am muncit de acasă, am stat acasă, nu prea am ieșit. Eu locuiesc în Obcini. Oamenii sunt foarte disciplinați”, a completat o altă suceveancă.

„Am o părere excelentă (n.r. – despre ridicarea carantinei). Mă bucur. O să revenim la viață”, a concluzionat o localnică.

Micile cafenele din oraș și-au redeschis ușile, deocamdată doar pentru cafea to go. Un tânăr proprietar de cafenea din centrul Sucevei a explicat cum își desfășoară activitatea în perioada de după ridicarea carantinei.

„Pentru noi e un lucru foarte bun (n.r. – ridicarea carantinei). Având în vedere că se dă voie la liberă circulație e perfect. Noi ne bazăm foarte mult pe to go, adică doar to go avem voie să vindem. După cum vedeți avem și plexicul care ne distanțează pentru a nu avea contact direct, purtăm mănuși, dezinfectăm după fiecare comandă, eu lucrez doar cu banii, colegul meu prepară produsele pentru a nu avea și el contact cu banii. Unul prepară produsele și le servește, altul încasează”, a declarat Ionuț.

Deocamdată, sucevenii par să fi înțeles că ieșirea din carantină nu este egală cu dispariția coronavirusului și că trebuie să respecte în continuare măsurile impuse de către autorități.

Adauga comentariu