VIDEO Tone de fructe de pădure oferite gratis de un fermier nemulțumit de prețurile primite de la hipermarket-uri: „Am chemat vecini, am chemat tot satul”

Trei tone de fructe de pădure sunt oferite gratis de un sucevean. Sorin Baciu are în localitatea Podeni din județul Suceava o cultură de 2.000 de tufe de coacăze și agrișe. Fermierul a obținut anul acesta undeva la trei tone de fructe de pădure. El a încercat să vândă fructele însă prețul primit la nemulțumit total. Astfel, bărbatul a luat decizia de a le oferi gratis celor care doresc să vină la cules.

 „Am studiat piața și se pare că nu prea este nevoie. Piața noastră încă nu este deschisă la produse de genul ăsta. Am chemat vecini, am chemat tot satul. Am primit 4 lei pe kilogram, dar dacă dai doi lei la cineva să ți le culeagă pentru că singur n-ai cum, n-ai nicio șansă să le strângi, dai doi lei pe kilogram ca să le strângă, îi speli, le alea și până la urmă nu ieși cu nimic”, a declarat Sorin Baciu.

Consătenii fermierului au început să-i „viziteze” livada cu mic cu mare. Oamenii spun că este păcat de fructele care riscă să se strice, spunând că vor să facă sirop și dulceață cu ele.

„Produsele noastre sunt bio, păcat de ele că nu are unde să se dea la noi în România. Toate stau și uite le dă vecinul așa să le ieie lumea, să le culeagă, să fie culese să nu rămâie pe copaci”, a spus un localnic.

„Ne-o chemat la cules. Atâta producție și uite n-are unde s-o deie, n-o valorifică, n-are venit. O cheltuit o grămadă de bani aicea”, a menționat o bătrână venită la cules.

Fermierul sucevean este decis să renunțe la cultura sa de fructe de pădure. El a plantat nuci în livada în care are tufele și spune că odată ce vor crește nucii, tufele cu coacăze și agrișe nu vor mai avea lumină și se vor usca.

Adauga comentariu