VIDEO Veteranul de război Nicolai Berariu, în vârstă de 99 de ani, a fost desemnat „Cetățean de Onoare” al municipiului Suceava : „A luptat în două etape pe fronturi în Primul Război Mondial”

Veteranul de război Nicolai Berariu a fost desemnat <Cetățean de Onoare> al municipiului Suceava, în ultima ședință de consiliu local ce a avut loc în incinta Primăriei din municipiul reședință de județ.

Probabil din cauza emoțiilor, nicidecum din necunoaștere de cauză, Ion Lungu a încurcat Primul Război Mondial (1914 - 1918), pe când suceveanul Niculai Berariu nu era născut, cu Al Doilea Război Mondial (1939 - 1945). Edilul Sucevei a mai spus și că nu-și explică cumde a scăpat domnul Nicolai Berariu nedesemnat <Cetățean de Onoare> până acum, deși primarul a spus că se întâlnește des cu acesta.

„Domnul Berariu Nicolai, care este în vârstă de 99 de ani, a luptat în două etape pe fronturi în Primul Război Mondial, este om deosebit, este un om cu care mă întâlnesc des, este un cetățean cu spirit civic la vârsta dumnealui înaintată de 99 de ani. Așa cum îl vedeți aici, vedeți că este destul de vioi. Ca atare, zic că este o dreptate, dacă vreți, față de dumnealui să fie făcut <Cetățean de Onoare> al municipiului Suceava în această zi importantă”, a spus Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

„Cu 20 de voturi pentru, domnul locotenent în retragere, Nicolai Berariu a devenit <Cetățean de Onoare> al municipiului Suceava. Felicitări”, a spus Marian Andronache, viceprimarul Sucevei.

Locotenentul-colonel în retragere, în vârstă de 99 de ani, a luptat pe front în Al Doilea Război Mondial, atât în Rusia, cât și în Germania.

„Am fost în război pe front în Rusia, Ucraina și ultima dată în Germania”, a spus Niculai 

În ciuda vârstei, Nicolai Berariu a dat dovadă de o memorie deosebită povestind mai multe experiențe avute pe fronturi din Rusia, Ucraina și Germania.

Pe lângă titlul de <Cetățean de Onoare> al municipiului Suceava, Nicolai Berariu a primit din partea municipalității un buchet de flori, o medalie cu România Mare și un album despre Unirea de la 1918. 

Adauga comentariu