VIDEO Zeci de animale au murit într-un incendiu puternic care a cuprins o gospodărie din Botoșana

Azi noapte, pe la ora 01.30, militarii Gărzilor de Intervenție Solca și Gura Humorului, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din localitățile Botoșana, Comănești, Arbore, Cajvana și Cacica au intervenit cu opt autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Botoșana.

La sosirea echipajelor, incendiul a cuprins acoperișul casei de locuit și la anexele gospodărești, cu pericol de propagare la vecinătăți. Dezvoltarea și propagarea flăcărilor a fost favorizată de observarea și anunțarea  târzie a incendiului, dar și de construcțiile majoritare din lemn.

Incendiul a fost stins la ora 07.20.

Au ars acoperișul locuinței pe aproximativ 170 mp, depozitul de furaje și adăpostul de animale, corp comun, pe aproximativ 150 mp, bucătăria de vară pe 60 mp, circa patru tone de fân, 20 metri cubi lemn de foc și alte bunuri din gospodărie (casnice, utilaje agricole etc.). S-au degradat pereții portanți și tavanul casei. În incendiu au pierit două vaci, trei viței și 16 porci.

Flăcările au izbucnit la bucătăria de vară, cel mai probabil din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric, neizolat corespunzător față de materialele combustibile.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, iar pompierii au salvat gospodăria învecinată, cu bunurile aferente.

O casă din Gulia a luat foc de la coșul de fum necurățat

Tot azi dimineață, pe la ora 05.00, militarii Punctului de Lucru Dolhasca și ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Dolhasca, au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din satul Gulia.

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la casa de locuit, cu pericol de propagare la locuințele învecinate. Focul a fost stins la ora 06.15.

Au ars casa de locuit, construită din lemn, cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de aproximativ 60 mp, și bunurile din interior.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra provenită din coșul de fum deteriorat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat cele două locuințe din vecinătate.

Adauga comentariu