10 luni de închisoare cu suspendare pentru un bărbat care și-a bătut iubita din cauza geloziei. Individul a lovit-o pe mama copilului său cu pumnii și picioarele, iar în altă zi ar fi târâit-o pe asfalt

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-a condamnat pe Ioan Meheden la 10 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va trebui să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile în cadrul Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc sau în cadrul Primăriei comunei Pojorâta.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se putea face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Inculpatul și victima aveau o relație de concubinaj de circa șapte ani și locuiau împreună cu părinții bărbatului în imobilul celor din urmă. Din relația celor doi concubini a rezultat un copil.

La data de 2 iulie 2017, în jurul orei 23.30, Ioan Meheden s-a întors acasă, unde se aflau concubina lui și fiica acestora. La un moment dat, pe fondul unor discuții generate de gelozie și de consumul de alcool, bărbatul a început să își jignească iubita și totodată să o lovească cu pumnii și picioarele. După circa o oră de la acest eveniment, inculpatul s-a dus în dormitor și s-a culcat.

În urma agresiunii, victima a suferit mai multe leziuni. Pentru vindecarea acestora, femeia a avut nevoie de 3 - 4 zile de îngrijiri medicale.

La data de 31 iulie 2017, pe la ora 14.00, femeia se afla pe un drum din comuna de domiciliu. Aceasta se deplasa împreună cu fiica sa. La un moment dat, femeia l-a observat pe concubinul său, care mergea spre magazinul din centrul localității. Cel din urmă se afla sub influența băuturilor alcoolice. Când și-a văzut concubina, bărbatul a început să o jignească și a împins-o. Femeia a căzut pe trotuar și astfel s-a lovit. Pentru vindecarea acestor leziuni, femeia a avut nevoie de 2 - 3 zile de îngrijiri medicale.

Femeia era supărată pentru că bărbatul lucra cu ziua și nu avea venituri stabile, în timp ce aceasta era angajată. De întreținerea familiei s-ar fi ocupat în mare parte femeia.

La audieri, victima a spus că inculpatul îi reproșează că a avut relații cu alți bărbați și că nu contribuie la întreținerea familiei.

Din declarațiile martorilor se pare că la un moment dat, victima și-a strâns hainele și s-a mutat la domiciliul tatălui ei. Atunci, femeia plângea, avea vânătăi pe față și pe corp, iar fiica ei plângea și era foarte speriată. Ulterior, după câteva zile, la rugămințile inculpatului, femeia s-a reîntors împreună cu fetița la domiciliul lui.

Conform inculpatului, la data de 2 iulie 2017, acesta a venit beat acasă, s-a certat cu fosta concubină și, din cauza nervilor, a lovit-o de două ori cu palma peste față. Femeia a căzut pe pat, iar bărbatul a tras-o de păr. Acesta a spus că nu a lovit-o în acea seară cu pumnii, dar e posibil să o fi lovit cu piciorul în picioarele ei în timp ce stătea pe pat în poziția șezut. Cu privire la cea de-a două faptă, bărbatul a spus că s-a certat cu femeia și i-a aplicat câteva lovituri cu palma peste față, după care a târât-o de mână circa 15 - 20 de metri pe asfalt. Atunci a agresat-o fizic pe concubina sa pentru că bănuia că ar avea o relație extraconjugală și îl mințea deseori cu privire la locul în care se afla.

Adauga comentariu