10 persoane au fost arestate preventiv în urma perchezițiilor făcute de procurorii DIICOT

Astăzi, Tribunalul Vâlcea a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vâlcea de luare a măsurii arestării preventive pentru 30 de zile faţă de inculpaţii Dragoş Traşcă, Elvis – Nicolae Pătru, Vasile Daniel Chiş, Ionuţ Andrei Olescu, Niculiţă Rusu, Marian Cosmin Buicu, Mihai – Gabriel Rotaru, Marian Mihai Moțoiu, Constantin Cornel Diaconu și Teodora Petrescu.

De asemenea, judecătorii vâlceni i-au plasat în arest la domiciliu pe inculpații Adrian Nicolae Mojoiu şi Ion – Marian Bognea.

Ieri, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea au făcut 51 de percheziţii domiciliare pe raza județelor Suceava, Vâlcea, Mureș, Bacău, Argeș, Olt, Ilfov, Giurgiu și în municipiul București, într-un dosar vizând destructurarea unui număr de cinci grupuri infracţionale organizate specializate în săvârşirea  infracţiunilor de fraudă informatică, spălare de bani şi fals informatic.

În acest caz există suspiciunea rezonabilă că, începând cu primăvara anului 2017, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, au acţionat cinci grupări infracţionale organizate  specializate în comiterea infracţiunilor de fraudă informatică şi spălare de bani.

Activitatea infracţională a grupărilor, care au colaborat şi s-au sprijinit reciproc, a determinat implicarea în activitatea delictuoasă a unui număr de cel puţin 93 de suspecţi, care au avut diferite roluri şi au avut ca scop controlarea unor fluxuri financiare formate dintr-un număr total de 200 conturi deschise în România şi alte nouă ţări din Europa, dar şi Mexic. Pe de altă parte, fluxurile financiare au fost utilizate pentru a frauda prin intermediul sistemelor informatice prin multiple moduri de operare un număr de cel puţin 500 de persoane vătămate prejudiciate cu o sumă totală de 3 milioane de euro.

Membrii grupării sunt bănuiți că, în perioada mai 2017 – noiembrie 2018, ar fi constituit cinci grupuri infracționale care ar fi procurat acte de identitate falsificate, emise de diferite țări din Europa. Ulterior, s-ar fi deplasat în Italia, Spania și alte state unde, folosind documentele falsificate, care conțineau datele reale sau false ale altor persoane și fotografiile membrilor grupării, ar fi obținut credite de la mai multe bănci.

Sursa foto: www.calarasi24.info

Adauga comentariu