100 lucruri jenante în Suceava, azi Centrul Economic Bucovina. „Incubatorul de afaceri” în care s-au pompat cinci milioane de euro nu i-a atas de nicio culoare pe antreprenori

Continuăm astăzi campania noastră ce vizează prezentarea a 100 de lucruri jenante din Suceava. Zilele trecute v-am vorbit despre Casa Corpului Didactic Suceava și groapa de gunoi din Pasul Metecăniș. Astăzi, a venit rândul Centrului Economic Bucovina.

În urmă cu 13 ani, în apropiere de Aeroportul internațional „Ștefan cel Mare” din Suceava, a fost inaugurat Centrul Economic Bucovina, o investiție ce se anunța a fi un punct de referință în dezvoltarea județului Suceava.

Pentru realizarea proiectului, Consiliul Județean Suceava a scos din buzunare suma de cinci milioane de euro, bani care totuși proveneau de la Uniunea Europeană și puteau fi batjocoriți fără niciun fel de reținere.

Cele zece corpuri de clădire – opt pavilioane în care ar fi urmat să îşi desfăşoare activitatea feluriţi agenţi economici, un „incubator de afaceri”, cu spaţii pentru birouri dar şi un impresionant pavilion expoziţional, în jurul cărora îmbătrânesc hectare întregi de platforme betonate, nu au reuşit să atragă mai pe nimeni.

Administrația județeană și-a reorientat gândirea și a propus ca „incubatorul de afaceri” să fie transformat în terminal pentru aeroport. De asemenea, Centru Economic Bucovina ar putea deveni zonă de dezvoltare a clusterului de bioeconomie.

Acest centru poate fi inclus oricând într-un top al investițiilor ratate din toate punctele de vedere.

Adauga comentariu