11 ani de închisoare pentru un criminal din Dolhești care și-a omorât în bătaie un văr ce i-a furat din casă mai multe obiecte

Curtea de Apel Suceava a respins apelul inculpatului Vasile Chirilă (47 de ani), din comuna Dolhești, condamnându-l pe acesta la 11 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor. Decizia judecătorilor suceveni este una definitivă.

La începutul lunii februarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe Vasile Chirilă. Anchetatorii au reținut faptul că victima sa, Vasile Ciupercă (37 de ani), locuiește în apropiere de casă fraților Chirilă, fiind văr cu aceștia.

În perioada octombrie – decembrie 2017, Vasile Chirilă a fost plecat din țară, iar în tot acest timp, Ciupercă a locuit în casa sa, unde a fost primit de frații inculpatului deoarece nu avea lemne de foc și nici curent electric. După ce Vasile Chirilă s-a întors acasă, Vasile Ciupercă s-a întors la domiciliul său, însă petrecea în continuare foarte mult timp alături de verii săi, cu care consuma cantități mari de băuturi alcoolice.

În cursul zilei de 21 decembrie 2017, frații Chirilă au început încă de dimineață să consume băuturi alcoolice. De la acest festin bahic nu a lipsit nici vărul Ciupercă. În jurul orei 13.30, acesta a furat mai multe bunuri din casa verilor săi, obiecte ce fusese aduse de Vasile Chirilă din Belgia. Inculpatul l-a surprins și i-a aplicat o corecție fizică destul de serioasă.

Pe la ora 19.30, agresorul a mers acasă la vărul său, unde l-a găsit cu multiple leziuni pe față și mâini. Vasile Chirilă i-a cerut scuze și l-a invitat pe Ciupercă la el acasă pentru a continua să consume băuturi alcoolice. După ce au băut o cantitate însemnată de băuturi alcoolice, inculpatul și-a adus aminte de furtul comis de vărul său, astfel că a început din nou să îl bată. Inițial l-a lovit cu pumnii și picioarele, după care i-a aplicat mai multe lovituri puternice cu un par.

În cele din urmă, Vasile Ciupercă a fugit din calea vărului său, a ajuns până în curtea casei sale, unde s-a prăbușit inconștient. Acesta a fost preluat de o ambulanță și transportat la spitalul din Fălticeni, unde a decedat. Medicii au stabilit că moartea victimei a fost „violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio –respiratorii acute consecutivă hemoragiei subarahnoidiene şi hemopneumotoraxului bilateral cu fracturi costale penetrante bilateral. La momentul decesului victima prezenta o alcoolemie de 1,70 g ‰ şi o alcoolurie de 2,35 g ‰”.

Sursa foto: www.nationalreview.com.

Adauga comentariu