11 ani și trei luni de închisoare pentru traficantul de droguri care a omorât în bătaie un căjvănean într-un bar din Arbore

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Gheorghe Nicanor Buliga la 11 ani și trei luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice. Decizia nu este  una definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Amintim că la data de 13 martie 2021, la ora 00.19, polițiștii au fost anunțați prin 112 despre faptul că în fața unui bar din comuna Arbore se află un bărbat în stare de inconștiență.

Oamenii legii s-au deplasat la locul indicat de apelant, ocazie cu care au constat că un bărbat de aproximativ 35 de ani este în fața barului în stare de inconștiență. Ulterior, s-a stabilit că victima se numește Vasile C. (34 de ani), din orașul Cajvana.

Polițiștii au continuat cercetările și au stabilit faptul că în incinta barului SC Hapiciu SRL din comuna Arbore, bărbatul a fost lovit. Un echipaj medical i-a acordat îngrijiri medicale de specialitate, însă din cauza faptului că aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare a fost declarat decesul.

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul SIC Suceava și Serviciul Criminalistic împreună cu procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În urma investigațiilor a rezultat faptul că, în seara de 12 martie a.c., în jurul orei 23.30, Gheorghe Nicanor Buliga (30 de ani), din comuna Arbore, se afla în interiorul barului SC Hapiciu SRL și consuma băuturi alcoolice împreună cu mai mulți prieteni. La un moment dat în bar a intrat victima Vasile C., din orașul Cajvana. Acesta a făcut mai multe remarci nepotrivite la adresa soției lui Buliga, astfel că individul a reacționat violent și l-a lovit cu o scrumieră în cap pe căjvănean. Victima a căzut la pământ, însă agresorul nu s-a oprit și a continuat să-l lovească cu pumnii și picioarele în cap și peste corp. Deși în local erau mai multe persoane, nimeni nu a intervenit pentru a-l opri pe Buliga.

Vasile C. a suferit mai multe leziuni grave, care în scurt timp au condus la deces.

Criminalul a fost găsit și ridicat cu sprijinul SAS de la locuința sa, din localitatea Arbore, în jurul orei 02.30, fiind dus la Postul de Poliție Arbore.

În urma probelor administrate în acest caz a fost pusă în mișcare acțiunea penală, împotriva inculpatului Gheorghe Nicanor Buliga pentru săvârșirea infracțiunilor de „tulburarea ordinii și liniștii publice” și „omor”, ulterior fiind dispusă măsura reținerii pe o perioada de 24 de ore și mai apoi arestarea preventivă. Bărbatul a fost introdus în Arestul IPJ Suceava.

Gheorghe Nicanor Buliga nu este la primele probleme cu legea. În anul 2019, el a fost trimis în judecată, alături de mai multe persoane, de către procurorii DIICOT Suceava fiind cercetat într-un dosar privind infracțiunile de „constituire a unui grup infracțional” și „trafic de droguri”.

Adauga comentariu