11 suceveni au murit de hipotermie în această iarnă

Direcția de Sănătate Publică Suceava a anunțat, vineri, că în această iarnă au murit în județ, din cauza hipotermiei, 11 persoane, din care cinci în ultima săptămână, arată Libertatea.

Potrivit DSP, primul deces cauzat de hipotermie în județ s-a înregistrat în noiembrie 2020, victima, o persoană în vârstă de 61 de ani din comuna Brodina, fiind cunoscut drept consumator de alcool.

Alte cinci persoane cu vârste între 67 și 86 de ani din localități sucevene au murit în cursul lunii decembrie din cauza hipotermiei. DSP a dat detalii despre două dintre ele: una era din Fălticeni, avea 66 de ani și era fără adăpost, iar cealaltă, un bărbat de 67 de ani dintr-un cămin de bătrâni de pe lângă Mănăstirea Bogdănești, era cunoscut ca fiind consumator de alcool.

Alți cinci suceveni au murit din cauza hipotermiei în ultimele zile.

  • Pe 12 februarie s-a stins o persoană de 42 de ani din comuna Hănțești, internată cu hipotermie în SJU Suceava.
  • Două persoane au decedat de frig în cursul zilei de 13 februarie – un bărbat de 56 de ani din Câmpulung Moldovenesc găsit în fața locuinței sale cu „hipotermie generalizată”, și unul de 54 de ani, din satul Lupcina, comuna Ulma, găsit în pădure cu insuficiență cardio-respiratorie și refrigerare.
  • Pe 15 februarie au murit din cauza hipotermiei două persoane de 73 de ani, – un bărbat din Câmpulung Moldovenesc care locuia singur și era consumator de alcool, fiind găsit decedat în locuință cu “hipotermie generalizată”, și unul din comuna Straja, care a fost internat în Spitalul Municipal Rădăuți în stare de hipotermie.

sursa material: libertatea.ro

Adauga comentariu