12 ani de închisoare pentru criminalul acuzat că și-a omorât prietenul de pahar și i-a ascuns cadavrul într-un beci

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Stelian Gabriel Rotari la 12 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Decizia magistraților suceveni nu este una definitivă.

În urmă cu două săptămâni de zile, Curtea de Apel Suceava l-a condamnat pe inculpatul Stelian Gabriel Rotari pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată. În același dosar a mai fost trimis în judecată și Visarion Irofte, care a fost achitat de magistrați. Decizia instanței sucevene este definitivă. Rotari este acuzat că a intrat cu forța în casa unui bătrân, i-a pus cuțitul la gât și i-a cerut să-i dea banii din casă.

Problemele acestuia abia aici încep. În vara anului în curs, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Stelian Rotari (30 de ani), din comuna Marginea, cercetat în stare de arest preventiv, pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

În cursul anului 2017, victima sa, Maricel Zlotari (37 de ani), a locuit în aceeași casă cu el, în comuna Marginea, iar din banii obținuți din cerșit, respectiv din munci cu caracter ocazional, cei doi achiziționau alimente, precum și băuturi alcoolice, pe care le consumau împreună, acasă la Rotari.

Zlotari a fost văzut ultima dată în viață, la cerșit, în toamna anului 2017, prin lunile septembrie sau octombrie.

În cursul zilei de 8 mai 2018, un martor a anunțat polițiștii din Marginea despre presupusa dispariție a victimei. Ulterior, a fost sesizat și organul de urmărire penală, iar actele de urmărire penală întreprinse ulterior au dus la suspiciunea rezonabilă că persoana dată dispărută a fost ucisă, iar ulterior cadavrul său a fost ascuns într-un beci.

La data de 9 mai a.c. a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința unde Maricel Zlotari a locuit împreună cu Stelian Rotari. Cu această ocazie, în beciul din șura gospodăriei a fost găsit cadavrul – mumificat – al unui bărbat, acoperit cu resturi vegetale. În același beci au fost găsite printre resturile vegetale două bucăți de funie din material sintetic. Tot în șură a fost descoperit și un topor cu coada din lemn. Pe coada toporului au fost găsite mai multe zone care aveau pete de culoare brun – roșcat cu aspect de sânge.

 

                                                     Casa lui Stelian Rotari

Conform concluziilor medicului legist care a făcut autopsia la data de 9 mai 2018, moartea victimei a putut fi violentă și s-a putut produce în condițiile unui traumatism cranio – cerebral, posibil prin lovire cu obiect dur cu margini de formă geometrică (posibil vătrai). Medicul legist a identificat fracturi costale și de stern care s-au putut produce post – mortem, prin manipularea cadavrului. Aspectul cadavrului pledează pentru posibilitatea ca decesul să se fi produs cu circa opt luni anterior efectuării autopsiei.

Din ancheta penală a reieșit că în toamna anului 2017, în luna septembrie sau octombrie 2017, pe fondul consumului de alcool, între inculpat și victimă a izbucnit un conflict spontan. Rotari l-a lovit pe Zlotari în zona capului cu o bucată de lemn sau cu un vătrai. Victima a decedat ulterior, iar inculpatul a ascuns cadavrul în beci.

Adauga comentariu