13 elevi bucureșteni, cazați la o pensiune din Sucevița, au ajuns la Spitalul Municipal Rădăuți după ce au făcut toxiinfecție alimentară

Aseară, DSP Suceava a primit o informare din partea medicul infecționist al Spitalului Municipal Rădăuți despre prezentarea în unitatea spitalicească a unui număr de 13 copii, cu vârste cuprinse între 11 și 17 ani, acuzând simptomatologie digestivă (greață, cefalee, dureri abdominale). Unul dintre copii a avut și vărsături.

Copiii fac parte din două grupuri de elevi din București care s-au cazat din seara de 3 iulie 2022 la o pensiune din Sucevița.

„Consecutiv recepționării informației de posibil focar TIA , o echipă de inspectori din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică s-a deplasat la fața locului și a efectuat un control la operatorul de turism unde au fost cazați copiii.

Cu prilejul verificărilor efectuate în unitate, au fost recoltate nouă probe de alimente, o probă de apă și cinci teste de salubritate. Probele recoltate sunt în lucru”, a transmis DSP Suceava.

DSP Suceava a demarat o anchetă epidemiologică în urma căreia s-au stabilit următoarele:

  • Însoțitorii grupurilor au declarat că au călătorit de la București la Sucevița în cursul zilei de duminică, 3 iulie 2022. Pe durata drumului au consumat pachetele luate de acasă, iar începând cu seara zilei de duminică au servit toate mesele la pensiune. În cursul nopții de luni spre marți, un copil s-a simțit rău acuzând dureri abdominale, greață și vărsături, apoi au apărut celelalte cazuri. Aceștia au solicitat asistența medicală prin serviciul de urgență 112.
  • Au ajuns la Camera de garda a Spitalului Municipal Rădăuții în seara zilei de 5 iulie 2022, începând cu ora 22.30. Toți au fost consultați și li s-a administrat tratament simptomatic, în urma căruia evoluția a fost favorabilă.
  • În această dimineață, 12 copii au fost externați, doar o elevă a rămas internată la insistența părinților, urmând ca și aceasta să fie externată pentru a pleca împreună cu părinții spre casă. 

„Ancheta epidemiologică se află în derulare, așteptăm rezultatul analizelor pentru a stabili care a fost cauza producerii acestui eveniment”, a mai transmis DSP Suceava.

Adauga comentariu