14 luni și 10 zile de închisoare cu executare pentru un bărbat care a condus mașini, deși nu avea permis de conducere

Judecătoria Câmpulung Moldovenesc l-a condamnat pe Valerian Flocea la 14 luni și 10 zile de închisoare, în regim de penitenciar, pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta, inculpatul a făcut apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 20 iunie 2021, în jurul orei 14.15, Valerian Flocea a fost depistat conducând un autoturism marca Opel pe DJ 175, deplasându-se spre comuna Breaza, fără a avea permis de conducere.

Un echipaj de poliție din Pojorâta a încercat să îl oprească pe inculpat efectuând semnalul regulamentar de oprire. Individul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea. La un moment dat bărbatul a oprit.

Oamenii legii l-au legitimat pe șofer, dar și pe pasagera din autoturism, care era soția bărbatului. Când polițiștii i-au cerut bărbatului documentele, acesta le-a prezentat documentele mașinii, dar a spus că nu are permis de conducere. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că bărbatul într-adevăr nu avea permis de conducere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Valerian Flocea le-a spus polițiștilor că în ziua respectivă a fost în vizita cu soția la niște rude, iar la întoarcere, deoarece femeia nu se simțea bine, bărbatul a urcat la volan fără a avea permis de conducere. Soția bărbatului avea permis de conducere.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul nu era la prima abatere de acest gen. Față de Flocea a mai fost dispusă, prin sentință penală, amânarea pedepsei de opt luni de închisoare pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Deoarece pe numele inculpatului a fost pusă în mișcare acțiunea penală în alte două dosare penale, ambele având ca obiect săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, individul a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

A acroșat o mașină și a plecat de la fața locului

În 2020, inculpatul a fost implicat într-un accident rutier, soldat cu pagube materiale, tot neavând permis de conducere. Atunci, Valerian Flocea conducea un autoturism de teren marca Suzuki, cu care a acroșat un alt autoturism condus de o femeie. În urma evenimentului rutier, bărbatul a plecat de la fața locului.

Atunci, bărbatul și-a recunoscut fapta și a spus că o regretă. Acesta a zis că se deplasa spre gospodăria în care crește animale și că de obicei la deplasarea la acel loc este ajutat de soția sa, doar că în acea zi femeia se afla internată la Spitalul Județean Suceava. Bărbatul a mai spus că se grăbea să ajungă la domiciliu pentru a-și suna soția după ce aceasta se trezea din anestezie. Individul le-a mărturisit polițiștilor că a încercat să găsească vecini cu permis de conducere, dar toți cei care aveau permis de conducere erau plecați de la domiciliu.

Adauga comentariu