18 persoane au fost reținute de polițiștii suceveni, în ultima săptămână

Doar în perioada 20 – 26 februarie 2021, polițiștii suceveni au dispus măsura reținerii și încarcerarea în arestul IPJ Suceava a 18 persoane cercetate în dosare privind fapte de furt, tâlhărie, infracțiuni la viața sexuală, la regimul rutier, fapte cu violență sau distrugeri.

Poliţiştii au atras în nenumărate rânduri atenţia că nu tolerează comportamente de tip antisocial cu componentă violentă ne natură a induce sentimentul de insecuritate civică şi vor da dovadă de fermitate maximă în aplicarea legii,  astfel încât cetăţenii să perceapă comunitatea suceveană ca fiind una sigură şi civilizată.

La data de 21 februarie a.c., la ora 01.30, polițiștii din Gura Humorului au fost anunțați prin 112 de către o femeie din aceeași localitate, despre faptul că mama sa este în pericol.

În seara zilei de 20 februarie a.c., în jurul orei 19.30, o femeie de 53 ani, tot din localitate, mama apelantei, s-a deplasat la domiciliul unui bărbat din orașul Gura Humorului, pentru a discuta aspecte de interes personal.

La un moment dat, femeia a rămas singură în dormitorul bărbatului iar în interior a pătruns un tânăr de 32 ani, localnic, care a încercat să abuzeze sexual de aceasta, ocazie cu care a lovit-o.

Într-un moment de neatenție al agresorului, victima a reușit să o apeleze pe fiica sa, însă a fost surprinsă de autor, care i-a furat telefonul din mână.

Fiica persoanei vătămate a sunat la 112, iar echipajul dirijat la faţa locului a pătruns în interior, după ce femeia le-a aruncat în prealabil cheile de la ușa apartamentului pe geam. Astfel, activitatea infracțională a fost întreruptă.

În apartament a fost găsită femeia, împreună cu agresorul.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „tentativă la infracțiunea de viol” și „furt calificat”.

La data de 21 februarie 2021, în continuarea cercetărilor a fost începută urmărirea penală față de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „tentativă la infracțiunea de viol” și „furt calificat”, iar ulterior, în baza probelor administrate, s-a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „tentativă la infracțiunea de viol”, în infracțiunea de „viol”.

De asemenea, față de suspectul s-a luat măsura preventivă a reţinerii pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de „viol” și „furt calificat”, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate. Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, a declarat comisarul șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

Adauga comentariu