190 de pacienți COVID-19 sunt internați în Spitalul Județean Suceava. La Spitalul din Rădăuți sunt internați 88 de pacienți confirmați și doi suspecți de COVID-19

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 33 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 554 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 190 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 77 pacienți sunt în zona tampon și 287 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 190 pacienți diagnosticați Covid-19:

- 90 prezintă forme medii ale bolii;

- 25 prezintă forme ușoare,

- 57 prezintă forme severe;

- 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 2 pacienți ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 367 de paturi libere din care 30 pentru pacienți Covid-19, 218 în sectorul Non-Covid și 119 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este disponibil nici un pat pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 22 ventilatoare libere din care șase pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 88 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări. 

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 62.844, în ultimele 24 de ore fiind testate 626 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 613 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 380 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 17 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 27 au sub zece cazuri în evoluție iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.038 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În cursul zilei de 16 octombrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 628 persoane. De asemenea, au fost verificate 140 societăți comerciale și au fost aplicate 159 sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020. 

La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 1,36  la mia de locuitori.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Toate măsurile dispuse la nivelul județului Suceava sunt destinate protejării cetățenilor. Vă rugăm să respectați cu strictețe regulile preventive și reglementările în vigoare, pentru a stopa creșterea periculoasă a ratei de îmbolnăviri!

Facem apel la cetățeni să conștientizeze severitatea momentului în care ne aflăm din punct de vedere epidemiologic: sănătatea publică, protecția individuală și a întregii comunități, funcționarea economiei și menținerea unui loc de muncă stabil sunt aspecte interdependente care ne privesc pe noi toți. Este imperativ să respectăm cu strictețe măsurile instituite de autorități pentru prevenirea și limitarea riscului de răspândire a infecției cu COVID-19 și să cooperăm cu instituțiile implicate în managementul situațiilor de risc.

Viața și sănătatea celor din jurul nostru depind de responsabilitatea fiecăruia dintre noi iar urgența de sănătate publică cu care ne confruntăm poate fi controlată numai prin disciplină, personală și colectivă! RESPECTAȚI regulile de distanțare socială chiar și în cadrul întâlnirilor familiale pentru a proteja membrii familiei aflați în situație de risc, LIMITAȚI contactul direct cu alte persoane în afara celor care fac parte din familia restrânsă, EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la interacțiunea cu un număr mare de oameni! PROTEJAȚI-VĂ propria sănătate, AMINTIȚI-VĂ PERMANENT faptul că acțiunile personale îi pot afecta pe ceilalți, copii, adulți sau vârstnici! Depinde de fiecare dintre noi și de noi toți împreună să limităm răspândirea acestui coronavirus!

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți oameni:

- purtați corect masca de protecție, aruncați-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac și spălați-vă imediat mâinile cu apă și săpun sau dezinfectați-vă cu soluții pe bază de alcool;

 - nu vă atingeți ochii, gura, nasul dacă nu v-ați spălat pe mâini;

- păstrați distanța de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane;

- curățați periodic suprafețele de contact (mânere, mese etc.) cu soluție dezinfectantă;

- în cazul apariției simptomatologiei specifice COVID-19, accesați numărul unic de urgență 112;

- consultați periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluției prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Nu uitați: comportamentul preventiv individual conduce către sănătatea întregii comunități!

Cetățenii au la dispoziție linia TELVERDE - 0800800165 operaționalizată de Ministerul Afacerilor Interne, la care pot sesiza încălcările normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Mulțumim tuturor celor care au înțeles și înțeleg importanța măsurilor de protecție sanitară și a faptului că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Adauga comentariu