21 de percheziții făcute în județul Suceava pentru destructurarea unei grupări de contrabandiști de țigări

La aceasta oră, sub coordonarea Serviciului de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava sunt desfășurate 24 de percheziții domiciliare (21 pe raza județului Suceava, două pe raza județului Vrancea și una în județul Bihor) pentru destructurarea unei grupări infracționale cu activități în sfera contrabandei cu țigări de contrabandă.

Activitatea infracțională a grupării a fost documentată în perioada 2020 – 2021 și implică activități ilicite de introducere în țară, depozitare, transport și comercializare a țigărilor de contrabandă.

În cadrul acțiunilor de documentare și probare a activității infracționale urmează a fi puse în aplicare și patru mandate de aducere.

Dosarul este instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

La perchezițiile desfășurate și la celelalte activități procedurale participă 42 de polițiști din cadrul IPJ Suceava (Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Ordine Publică), jandarmi din cadrul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău și șase polițiști din cadrul IPJ Vrancea și IPJ Bihor.

Vom reveni cu informații privind rezultatele acțiunilor și măsurile procesuale dispuse la finalizarea activităților.

Adauga comentariu