24 de refugiați, care au fugit din calea războiului din Ucraina, au fost tratați în Spitalul Județean Suceava în ultimele trei zile

Cadrele medicale sucevene au început să evalueze și să trateze primii refugiați ucraineni, în ultimele zile, la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean, prezentându-se 24 de cetățeni plecați din calea războiului, arată Obiectiv de Suceava.

Printre ucraineni, la spitalul sucevean au ajuns și cinci studenți nigerieni, care din cauza epuizării fizice și psihice, au acuzat dureri abdominale, amețeli și stări de vomă, dar din fericire nu au avut nevoie de spitalizare. Medicii suceveni au oferit asistență medicală și pentru două femei însărcinate, una având 22 de săptămâni de sarcină iar cealaltă 38, ultima fiind internată în secția de Obstetrică-Ginecologie a unității spitalicești sucevene. Tot în ultimele trei zile, au ajuns în UPU și șapte copii, cu vârste cuprinse între opt zile și 13 ani, unul singur fiind internat.

”Nu au fost foarte mulți, ne așteptăm la un număr mai mare de prezentări în următoarele zile. Deocamdată facem față situației”, a menționat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava. 

sursa material: obiectivdesuceava.ro

Adauga comentariu