27% din chestionarele completate de localnicii din județul Suceava, care s-au autorecenzat, nu au fost validate: „Facem un apel la populația județului Suceava de a raspunde la recensământ”

În perioada 31 mai – 17 iulie 2022, se desfășoară etapa a 3-a a Recensământului Populației și Locuințelor 2021, etapă de interviuri față-în-față cu recenzorii de teren, care au încheiat contracte de prestări de servicii cu primăriile din județul Suceava, în vederea recenzării populației, care nu s-a autorecenzat în etapa a 2-a a RPL 2021, de autorecenzare.

Având în vedere că, la nivelul județului Suceava, procentul de validare a chestionarelor pentru populația care s-a autorecenzat asistat este de 95,7% iar procentul de autorecenzare pe cont propriu este de doar 73%, recenzorii de teren vor vizita și locuințele în care chestionarele nu s-au validat din diferite motive (completare incorectă sau incompletă).

„Astfel, facem un apel la populația județului Suceava de a raspunde la recensământ, prin facilitarea accesului recenzorilor în clădiri și printr-un tratament decent al acestora.

În acest sens, facem cunoscute următoarele:

conform art. 54 din OUG nr. 19/2020 privind organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor cu modificările și completările ulterioare “Constituie contravenții următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:

  • împiedicarea persoanelor implicate în acțiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanțe de urgență sau a desfășurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului;
  • refuzul furnizării informațiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete”, a transmis Prefectura Suceava.

Adauga comentariu