299 de pacienți COVID sunt internați în spitalele din județul Suceava

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 21 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 48 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 526 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 171 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 106 pacienți sunt în zona tampon și 249 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 171 pacienți diagnosticați Covid-19:

- 20 prezintă forme ușoare;

- 79 prezintă forme medii ale bolii;

- 54 prezintă forme severe;

- 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia șase pacienți sunt ventilați neinvaziv și opt ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 333 de paturi libere, din care 58 pentru pacienți Covid-19, 196 în sectorul non-Covid și 79 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt două paturi disponibile pentru pacienți Covid, sunt 20 ventilatoare libere, din care șase pentru pacienții Covid-19, și 14 pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 59 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (nouă cu forme ușoare, 41 prezentând forme medii, opt forme grave și un pacient în formă critică), șapte persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 27 de locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt  internati doi pacienti.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 22 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 20 prezintă forme medii și două forme grave, patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 13 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 24 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (un pacient cu formă ușoară, 18 forme medii și cinci cu forme grave) și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de cinci locuri în sectorul Covid.    

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (opt cu forme ușoare și 11 prezentând forme medii) și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 25 de locuri în sectorul Covid.       

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați patru pacienți diagnosticați cu Covid-19 (trei cu forme ușoare și o persoană cu formă medie) nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 21 de locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 299 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 123.

La nivelul județului sunt disponibile 141 de locuri libere Covid și 94 de locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 103.991 în ultimele 24 de ore fiind testate 462 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 871 de persoane, din care 112 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 549 de persoane, din care 70 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.        

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localitati, 14 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 35 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție, iar 18 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 989 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

Precizăm faptul că Direcția de Sănătate Publică ne-a informat că a fost declarat închis și ultimul focar din județul Suceava, cel din localitatea Pojorâta, întrucât în ultimele 14 zile nu a apărut nici un caz nou de COVID-19.

În  cursul zilei de 30 decembrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.297 de persoane. De asemenea, au fost verificate 62 de societăți comerciale. Au fost aplicate 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.800 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea  măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.        

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Adresăm mulţumiri sucevenilor care au respectat măsurile igienico-sanitare și recomandările de natură medicală formulate de experții în sănătate publică. Acest fapt a contribuit semnificativ la scăderea ratei de incidenţă, atât la nivelul judeţului Suceava, cât şi la nivelul municipiului Suceava, dovada reprezentând-o cifrele prezentate în cadrul celei mai recente raportări privind limitele de incidenţă cumulată a cazurilor COVID-19 pe ultimele 14 zile. Este foarte important să menținem o evoluție descendentă a cazurilor de persoane nou confirmate și putem realiza acest lucru doar respectând regulile sanitare.

Facem apel la toți cetățenii să respecte, în continuare, aceste reguli, pentru protejarea sănătății lor şi a celor dragi lor.

La mulți ani fericiți și sănătoși!

Adauga comentariu