30 de șoferi au ajuns în arestul Poliției sucevene după ce s-au urcat băuți volan

Peste 100 de politiști au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere generate de consumul de băuturi alcoolice.

Consumul de alcool la volan este o cauză principală sau complementară a multor tragedii rutiere. Doar de la începutul acestui an, peste 30 de șoferi au ajuns în arestul IPJ Suceava pentru că au condus sub influența băuturilor alcoolice. Cu toate acestea, mulți șoferi dau în continuare dovadă de iresponsabilitate și urcă băuți la volan, constituind un risc enorm pentru siguranța traficului rutier.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool peste 100 de polițiști din cadrul structurilor rutiere dar și din cadrul secțiilor și posturilor comunale de poliție avizați să desfășoare activități de poliție rutieră au fost prezenți pe drumurile publice din județul Suceava.

Prezența activă și numeroasă a polițiștilor a făcut ca în cursul zilei precedente să nu se înregistreze accidente rutiere cu victime. Mai mult, zeci de șoferi au fost identificați băuți la volan și au fost dispuse măsuri înainte ca aceștia să producă tragedii rutiere. În cazurile în care alcoolemia a depășit limita prevăzută de lege, polițiștii au întocmit dosare penale, în celelalte situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale, procedându-se totodată la suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Adauga comentariu