357 de pacienți diagnosticați cu Covid – 19 sunt internați în spitalele din județ. La ATI Suceava nu mai sunt paturi libere

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 26 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 50 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 515 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 177 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 77 de pacienți sunt în zona tampon și 261 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 177 de pacienți diagnosticați Covid-19:

- 85 prezintă forme medii ale bolii;

- 20 prezintă forme ușoare,

- 52 prezintă forme severe;

- 20 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 11 pacienți sunt ventilați.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 410 paturi libere din care 55 pentru pacienți Covid-19, 232 în sectorul Non-Covid și 123 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este nici un pat disponibil pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 30 de ventilatoare libere, din care 16 pentru pacienții Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 95 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 23 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.       

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nicio persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 26 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nicio persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și trei persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 357 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 83.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 80.167 în ultimele 24 de ore fiind testate 813 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 905 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 370 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.   

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale șase nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 10 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 27 au sub zece cazuri în evoluție, iar 39 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.827 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei ieri, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.076 de persoane. De asemenea, au fost verificate 127 societăți comerciale și au fost aplicate 136 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.250 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.    

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19, Instituția Prefectului Județul Suceava  solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/ dezinfectarea frecventă a mâinilor, purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri care sunt necesare pentru a proteja sănătatea tuturor. Purtarea CORECTĂ a măștilor de protecție trebuie să devină prioritară!

La linia telefonică TelVerde 0800 800 165, cetățenii pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară.

Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/ sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/ sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

Adauga comentariu