363 de pacienți diagnosticați cu coronavirus sunt internați în spitalele din județ

Astăzi, 29 noiembrie 2020, la ora 09.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    10.626 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 14 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 29 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 518 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 198 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 89 de pacienți sunt în zona tampon și 231 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 198 de pacienți diagnosticați Covid-19:

- 116 prezintă forme medii ale bolii;

- 19 prezintă forme ușoare,

- 44 prezintă forme severe;

- 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia opt pacienți sunt ventilați.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 340 de paturi libere din care 24 pentru pacienți Covid-19, 220 în sectorul Non-Covid și 96 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil un pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 28 de ventilatoare libere, din care 12 pentru pacienții Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 77 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și trei persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 25 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nicio persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 28 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și cinci persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și nicio persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 363 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 101.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 88.563, în ultimele 24 de ore fiind testate 175 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 647 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.   

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale patru nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 14 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, 32 au sub zece cazuri în evoluție iar 38 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.696 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 28 noiembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.516 persoane. De asemenea, au fost verificate 119 societăți comerciale. Au fost aplicate 109 sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.800 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.      

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Adoptați o conduită responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

De asemenea Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului - judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus.../

Sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Totodată vă reamintim că  Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

         

 

Adauga comentariu