376 de pacienți diagnosticați cu coronavirus sunt internați în spitalele din județ

Astăzi, 28 noiembrie 2020, la ora 09.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de    10.562 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 24 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 49 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 505 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 202 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 89 de pacienți sunt în zona tampon și 214 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 202 pacienți diagnosticați Covid-19:

- 114 prezintă forme medii ale bolii;

- 19 prezintă forme ușoare,

- 50 prezintă forme severe;

- 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 13 pacienți sunt ventilați.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 334 de paturi libere din care 22 pentru pacienți Covid-19, 216 în sectorul Non-Covid și 96 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil un pat liber pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 22 ventilatoare libere, din care șapte pentru pacienții Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 84 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 24 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. 

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 20 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus. 

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 29 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.    

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 17 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 376 iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 100.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 88.388, în ultimele 24 de ore fiind testate 543 de persoane, din care 219 teste la cerere și 324 conform metodolgiei.

La data prezentului comunicat se află în carantină 647 persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.   

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale patru nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 14 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, 32 au sub zece cazuri în evoluție iar 38 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.696 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 27 noiembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în  context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.173 de persoane. De asemenea, au fost verificate 94 de societăți comerciale. Au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

În contextul epidemiologic actual, prefectul județului, Alexandru Moldovan, apreciază că eforturile instituțiilor cu atribuții în combaterea noului coronavirus se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoasă, și care pune presiune enormă pe sistemul sanitar.

„Așa cum am declarat mereu, rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă elementară. Autoritățile pot depăși acest impas doar cu sprijinul cetățenilor. Doar prin efort comun putem să revenim la un moment dat la viețile noastre normale. Instituția Prefectului adresează mulțumiri, în această zi specială pentru noi, tuturor sucevenilor care respectă regulile sanitare și măsurile de prevenție!”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

Deasemenea Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului - judetul Suceava.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus.../

Sau pe site-ul

https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări  și informații legate de COVID-19.

Totodată vă reamintim că  Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:

  1. Informaţii Simptome
  2. Informaţii Contact Direct
  3. Informaţii Izolare

Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare si Conducere a Interventiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

 

Adauga comentariu