381 de pacienți COVID sunt internați în spitalele din județul Suceava

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 26 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 32 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 557 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 203 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 43 de pacienți sunt în zona tampon și 311 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 203 pacienți diagnosticați Covid-19:

- 10 prezintă forme ușoare;

- 110 prezintă forme medii ale bolii;

- 64 prezintă forme severe;

- 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia doi pacienți sunt ventilați non - invaziv și patru intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 325 de paturi libere, din care 37 pentru pacienți Covid-19, 177 în sectorul non-Covid și 111 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil un pat pentru pacienți Covid, sunt 26 de ventilatoare libere, din care 14 pentru pacienții Covid-19, și 12 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 95 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (șase cu forme ușoare, 75 prezentând forme medii, 12 forme grave și doi pacienți în formă critică), două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, nemaifiind nici un loc liber în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați doi pacienți, nemaifiind nici un loc disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 13 prezintă forme medii și doi forme grave, patru persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 20 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 forme medii și șapte cu forme grave) și trei persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de opt locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 25 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 cu forme ușoare și 13 prezentând forme medii), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 16 locuri în sectorul Covid.        

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 24 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (17 cu forme ușoare și șapte persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind liber un loc în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 381 iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 52.

La nivelul județului sunt disponibile 82 de locuri libere Covid și 135 de locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 117.058, în ultimele 24 de ore fiind testate 467 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 1.203 persoane, din care 18 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 814 persoane, din care 21 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.        

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, șase nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, șapte au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție iar 34 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.502 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

În  cursul zilei de 16 ianuarie 2021, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.285 de persoane.  De asemenea,  au fost verificate 71 de societăți comerciale. Au  fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 6.000 de lei pentru  nerespectarea măsurilor de protecție  individuală și neluarea  măsurilor pentru  diminuarea impactului riscurilor  conform Legii nr.55 /2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea  Info Coronavirus.

https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.

Debutul celei de a doua etape a campaniei de vaccinare voluntară aduce speranța revenirii la normalitatea dorită de noi toți. Decizia de a ne vaccina ține de fiecare dintre noi, dar numai împreună, printr-un efort comun, vom putea învinge virusul. Până atunci însă, trebuie să fim atenți și să respectăm în continuare măsurile de prevenție sanitare, care și-au dovedit deja eficiența.

Adauga comentariu