41 de percheziții domiciliare în trei județe, printre care și Suceava, la membrii unei grupări de contrabandiști și de traficanți de migranți

Peste 113.000 de țigarete de contrabandă au fost confiscate, în urma a 41 de percheziții domiciliare, efectuate în trei județe, de polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii DIICOT din Vrancea, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trafic de migranți.

Ieri, 10 iunie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii DIICOT Vrancea, au desfășurat o acțiune pentru combaterea contrabandei cu țigarete.

Astfel, au fost puse în executare 41 de mandate de percheziții domiciliare, în județele Vrancea, Bacău și Suceava, în urma cărora au ridicate, în vederea cercetărilor, 113.160 de țigări, 14 telefoane mobile, 151.510 de lei, 4.380 de euro, 10.300 de lire, 3.650 de coroane daneze, 500 de coroane cehești, 40 de lire scoțiene, precum și bijuterii.

Din cercetări a rezultat faptul că persoanele bănuite ar fi efectuat transporturi de persoane şi mărfuri cu destinația principală Marea Britanie, prilej cu care ar fi transportat şi țigări, atât din categoria celor cu timbru, achiziționate de pe teritoriul României, cât şi țigări introduse în mod ilegal în România din Ucraina.

Totodată, o parte dintre membrii grupării ar fi preluat migranți de pe teritoriul Belgiei sau Franței şi i-ar fi transportat, în mod fraudulos, în Marea Britanie, în schimbul unor sume de bani.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea, au fost conduse, în vederea audierii, 23 de persoane.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor BCCO Galați, Bacău, Suceava și Cluj-Napoca, SCCO Brăila, al criminaliștilor din cadrul IPJ Vrancea, precum și al jandarmilor din cadrul IJJ Vrancea și Suceava și ai Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale.

„Cercetările sunt continuate cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, contrabandă și evaziune fiscală”, a transmis IGPR.

Adauga comentariu