43 de certificate de înmatriculare retrase de polițiștii suceveni pentru lipsă RCA sau ITP

Pentru asiugurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi creşterea gradului de disciplină rutieră pe raza judeţului Suceava, la data de 23 noiembrie 2018, în intervalul orar 12.00 – 20.00 şi 24 noiembrie a.c., intervalul orar 16.00 – 00.00, poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul IPJ Suceava precum şi poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Bistriţa – Năsăud, IPJ Iaşi, IPJ Neamţ şi IPJ Botoşani au executat acţiuni punctuale, în sistem integrat, în zonele şi pe tronsoanele de drum cu risc rutier şi criminogen ridicat.

Cu această ocazie, au fost date 508 amenzi în valoare totală de 308.845 de lei, au fost ridicate 34 de permise de conducere pentru viteză, alcool, depășiri neregulamentare și alte abateri.

Starea tehnică a vehiculelor a fost o prioritate a polițiștilor, fiind reținute 43 de certificate de înmatriculare și 17 seturi de plăcuțe de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au constatat în flagrant 8 infracțiuni, toate la regimul rutier.

La data de 23 noiembrie 2018, un individ a fost depistat în trafic pe strada Victoriei din oraşul Vicovu de Sus fără a avea permis de conducere. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,14 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În aceeași zi, la ora 17.20 un bărbat, din comuna Arbore, a condus autoturismul pe DJ 198 având o alcoolemie de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta s-a ales cu dosar penal.

La data de 24 noiembrie 2018, un bărbat a condus mașina pe DJ 174F, pe raza comunei Şaru Dornei. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi consumul de alcool generează accidente cu urmări din cele mai grave.

Adauga comentariu