50 de persoane depistate după ora 22.00 în barul de la parterul hotelului Gerald’s, aflat la doi pași de Poliția municipiului Rădăuți. Administratorul a fost amendat cu 1.000 de lei

Având în vedere rata crescută de infectare SarsCov2 din ultimele zile polițiștii și jandarmii au intensificat acțiunile de verificare și control, în special în zonele aglomerate și la nivelul hypermarket-urilor și unităților economice cu profil alimentație publică și servicii hoteliere.

Zilnic, în această perioadă, pe raza județului acționează, în medie, 200 de polițiști și jandarmi, scopul principal al acțiunilor fiind responsabilizarea cetățenilor și operatorilor economici și monitorizarea respectării măsurilor legale în conformitate cu modificările și restricțiile impuse prin Hotărârea de Guvern nr. 34 din 06.01.2022.

În cadrul controalelor se fac verificări cu utilizarea dispozitivelor electronice de verificare a certificatelor verzi Covid.

Totodată, polițiștii și jandarmii informează cetățenii și administratorii de unități comerciale și cu privire la modificările legislative aduse de, implicit cu privire la noile restricții impuse pentru limitarea răspândirii SarsCov2.

Doar în ultima săptămână polițiștii au făcut 14.073 de verificări ale persoanelor aflate în carantină, izolare sau în cadrul unor acțiuni punctuale. Au fost depistate 82 de persoane care nu au respectat măsurile stabilite prin lege, cele mai multe încălcând măsurile de protecție individuală dar și șapte persoane care nu au respectat măasura carantinei.

Au fost controlate 318 unități economice, pentru verificarea respectării măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, în șapte situații fiind identificate cazuri de nerespectare a legislației.

Totodată, au fost verificate 254 de mijloace de transport, 305 restaurante sau unități de alimentație publică și  41 de unități turistice și de cazare.

În această perioadă au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale în baza Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în valoare de 40.000 de lei.

Au fost dispuse și măsuri complementare de suspendare a activității unor agenți economici în cazurile de încălcare a legii. 

La data de 9 ianuarie 2022, în jurul orei 22.30, polițiștii au făcut un control la barul situat la parterul hotelului Gerald’s din proximitatea Poliției municipiului Rădăuți, locație în care au fost depistate circa 50 persoane care consumau diverse produse. Administratorul societății a fost amendat cu 1.000 de lei, pentru nerespectarea programului de funcționare 05.00 – 22.00, impus de Legea 55/2020 coroborată cu HG nr. 34/2022. Totodată, cu sprijinul echipajelor Jandarmeriei, persoanele aflate în interiorul restaurantului au fost evacuate din local. Locația a fost reverificată în jurul orei 23.40, stabilindu-se faptul că administratorul localului s-a conformat măsurii de sistare a activității barului hotelului, impuse de organele de control.

Având în vedere situația pandemică și modificările legislative, poliţiştii și jandarmii suceveni vor intensifica acţiunile pentru informarea cetățenilor și operatorilor economici, dar și activitățile de verificare și control pentru sancționarea nerespectării legislației în domeniu.

Facem precizarea că începând cu data de 8 ianuarie a.c., s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecție, doar de tip medical, cu 3 pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spațiile publice închise şi deschise.

Recomandăm tuturor cetăţenilor respecte măsurile impuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului Sars Cov-2, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică şi să respecte măsurile  impuse cu privire la  carantină/izolare.

Adauga comentariu