60 de filtre rutiere organizate de polițiștii suceveni săptămâna trecută

Săptămâna trecută, IPJ Suceava a organizat acțiuni punctuale în sistem integrat pe raza județului, pe principalele artere rutiere, pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră şi întărirea prezenţei elementului poliţienesc.

Au fost organizate acţiuni pe diverse segmente de drum pentru depistarea şoferilor care depăşesc regimul legal de viteză şi a celor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice. 

În cadrul acţiunii au fost organizate 60 de filtre pe principalele căi de comunicație, fiind constatate două infracțiuni și date 80 de amenzi în valoare de 29.125 de lei, din care 66 la regimul circulației rutiere.

Polițiștii au mai au reținut patru permise de conducere, din care unul pentru alcool și trei pentru alte cauze și au retras două certificate de înmatriculare.

Oamenii legii le recomandă șoferilor să adapteze viteza în funcţie de vizibilitate şi să efectueze manevra de depăşire doar dacă sunt siguri că aceasta se poate face fără pericol.

Pietonilor le este recomandat să nu utilizeze în nicio situaţie partea carosabilă pentru deplasare, iar traversarea străzii să se facă numai după o temeinică asigurare şi prin locurile special amenajate.

Căruțașii trebuie să-și doteze în mod obligatoriu vehiculele cu materiale reflectorizante şi vor circula doar pe segmentele de drum pe care acest lucru este permis.

Adauga comentariu