Absolvenții claselor a XII-a s-au folosit, pentru redactarea textului argumentativ, de „originalele” discursuri ale premierului Viorica Dăncilă

Elevii care au susținut luni, 1 iulie 2019, proba scrisă de bacalaureat la Limba și Literatura Română, la subiectul I, subpunctul B., au avut un exercițiu la care trebuiau să argumenteze dacă este necesară sau nu pregătirea riguroasă pentru susținerea unui discurs.

„Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susținerii unui discurs, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul <Amintiri de la Junimea din Iași> de George Panu, cât și la experiența personală sau culturală”.

Conform spuselor mai multor profesori suceveni de Limba și Literatura Română, foarte mulți elevi s-au folosit de discursurile premierului Viorica Dăncilă pentru a-și redacta textul argumentativ.

Trimiterile politice nu sunt recomandate în astfel de situații, deoarece, printre alte motive, profesorii care corectează lucrările ar putea să fie susținători ai persoanei date drept exemplu negativ.

Adauga comentariu